Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno SRC vs Raudondvaris (3:2)

,,Kauno SRC“ namuose po atkaklios kovos įveikė ,,Raudondvarį“

,,Kauno SRC“ namuose po atkaklios kovos įveikė ,,Raudondvarį“

Kovo 21 d. 19:30 val. Kauno statybininkų rengimo centro sporto salėje įvyko KTML „B“ lygos ketvirtfinalio atkrintamosios varžybos tarp šeimininkų „Kauno SRC“ ir svečių „Raudondvaris“ komandų. Pergalę rezultatu 3:2 šventė šeimininkai.


Pirmame sete šeimininkai nieko nelaukę čiupo jautį už ragų (13:5). Svečių komandoje jautėsi pasimetimas, žaidėjai, atrodė, neranda vietos aikštelėje. Tai privertė juos paimti minutės pertraukėlę, po kurios jie šiek tiek sukluso ir pelnė kelis taškus. Tačiau to toli gražu neužteko norint pristabdyti įsižaidusią ,,Kauno SRC“ komandą. Setui einant link pabaigos, svečiai dar bandė spardytis, bet iš tvirtų šeimininkų pančių jiems ištrūkti nepavyko. Setas baigėsi rezultatu – 25:17 (1:0).


Antrojo seto pradžia, žiūrint į rezultatą, gali atrodyti labai įnirtinga, komandas skyrė tik 1-2 taškai. Visgi, pats žaidimas tikrai nebuvo įtemptas. Šeimininkai užpuldova, o netrukus suklysdavo, taip atiduodami lengvus taškus ,,Raudondvario“ komandai. Šio seto metu ,,Kauno SRC“ suklydo net 14, o svečiai tik 3 kartus. Svečiai, pelnydamiesi šeimininkų klaidomis, iki pat seto vidurio žaidė gana vangiai (17:13). Tačiau, rezultatui esant 21:17, žaidime įvyko lūžis. ,,Raudondvario“ komanda suprato kad laukti priešininkų klaidų jau užtenka ir ėmėsi iniciatyvos. Sužaidę rezultatyvią atkarpą be atsako (0:6), jie ne tik kad išlygino bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (21:22). ,,Kauno SRC“ suprato kad už klaidas reikia atsakyti ir ėmė judinti ledus. Aikštelėje darėsi tikrai karštą. Žaidėjai negailėdami jėgų traukė kamuolius. Pagaliau, rezultatui esant 24:24, svečiai sugebėjo surengti 2 sėkmingas atakas ir laimėti šį setą – 24:26 (1:1).


Prasidėjus trečiam setui šeimininkai laikė žaidimo vadžias savose rankose. Tačiau svečiai ilgai nelaukė ir išlygino rezultatą 9:9. Tada prasidėjo katės ir pelės žaidimas. Šeimininkai atitrūkdavo, o svečiai juos ir vėl pasivydavo (11:11; 12:12; 14:14). Galop, setui einant link pabaigos ,,Kauno SRC“ po sėkmingos atkarpos įgijo7 taškų pranašumą (23:16). Svečiai iš Raudondvario, be abejo, nepasidavė ir visais įmanomais būdais stengėsi mažinti savo deficitą ir tai jiems padaryti pavyko kai prieš pat seto pabaigą jie jau ėmė kvėpuoti varžovams į nugaras (24:21). Deja esant tokiam rezultatui atotrūkis buvo per didelis. Šeimininkai laimėjo šį setą rezultatu - 25:21 (2:1).


Ketvirtąjį seta geriau pradėjo svečiai (2:4). Vedini K. Pupinio jie stengėsi nuo pat pradžių susikrauti persvarą, kuri garantuotų jiems pergalę šiame sete. Deja ši mintis jų varžovams neatrodė tokia patraukli. ,,Kauno SRC“ tinklininkai nepaleido savo varžovų ir nuolat mynė jiems ant kulnų (14:14; 15:16). Dantimis ir nagais jie krapštė vieną taškelį po kito, kol pagaliau sugebėjo įgyti trapų pranašumą (18:17). „Raudondvaris“ sukluso, jog tokia žaidimo eiga jiems nepalanki, įjungė aukštesnę pavarą, šovė į prieki atkarpa 4:0, kuri, setui artėjant prie pabaigos, buvo gana tvirtas pagrindas, siekti pergalės šiame sete. Vėliau, komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, bet šeimininkams ankščiau įgyto taškų deficito panaikinti nepavyko. Setas baigėsi rezultatu – 21:25 (2:2).


Prasidėjus penktam setui aikštelėje dominavo svečiai (4:8). Tačiau komandoms apsikeitus aikštelės pusėmis ,,Raudondvarį“ sukaustė sąstingis. Šeimininkai išsiveržė į priekį (9:8). Tuomet prasidėjo kvapą gniaužianti kova, kupina įtampos ir azarto. ,,Kauno SRC“ įsiverže į priekį, svečiai juos vėl pasiveja (9;9; 10;10; 13:13). Galop, šios dienos varžybose, fortūna nusišypsojo šeimininkams. Setas baigėsi rezultatu - 15:13 (3:2).


Po varžybų nugalėtojų komandos kapitonas E. Norkus sakė: ,,Iš tiesų, visą žaidimą mes paleidome nuo antro seto arba jie susikaupė, bet manyčiau, kad mes paleidome. O šiaip, šiandien varžovai buvo net nepilnos sudėties, jiems trūko dviejų žaidėjų. O mes tiesiog tuo nepasinaudojome. Vieną setą sužaidėme labai gerai, o vėliau per daug savimi patikėjome. Penktas setas – fortūna, kuomet nelaimi stipresnė komanda, laimi ta, kurios nervai – stipresni“.


,,Raudondvario“ komandos naudingiausias žaidėjas K. Pupinis sakė: ,,Yra nusivylimas, tikrai galėjome laimėti. Kažkodėl komanda buvo truputi pavargusi, manau kalta salė. Juk populiaru kaltinti salę. Nežinau, nesusižaidėme. Praėjusios rungtynės buvo dar geresnis, nors žaidėme ir prastesniu sąstatu. Šiandien, kažkodėl, visi be nuotaikos, aš irgi“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 4011

Komentarai