Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: DSK „Kaunas“ vs KIILTO (1:3)

Gražioje kovoje ,,KILTO" įveikė ,,DSK Kauną"

Gražioje kovoje ,,KILTO" įveikė ,,DSK Kauną"

Vasario 1d. 19:30 Kauno Statybininkų rengimo centro sporto salėje įvyko KTML „C“ grupės rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „DSK Kaunas“ ir svečių „KIILTO“. Po itin atkaklios ir gražios kovos šeimininkai turėjo pripažinti svečių pranašumą rezultatu 1:3.


Pirmasis setas prasidėjo galingu aikštelės šeimininkų žaidimu. Nuo pat pirmųjų atakų jie puolime žaidė beveik be klaidų. Negana to, šio seto metu ir gynyboje jiems puikiai sekėsi „uždaryti“ varžovų komandos puolimo lyderį D. Kristauską. Nieko keisto, jog setui įpusėjus rezultatas buvo 16:10. Svečiai, nors ir nesudėjo rankų iki pat seto pabaigos, tačiau nesugebėjo ženkliau sumažinti skirtumo, o prieš pat seto pabaigą jų žaidimas išvis užstrigo, kas leido „DSK Kaunas“ komandai laimėti šį setą užtikrintu skirtumu - 25:16 (1:0).


Antrojo seto pradžia nei iš tolo nepriminė pirmojo. Čia jau abi komandos žaidė užsidegę ir kovojo dėl kiekvieno aikštės centimetro. Kova vyko taškas į tašką, kol po sėkmingesnės atkarpos „KIILTO“ komanda sugebėjo įgyti šiek tiek didesnį pranašumą (8:12). Prie to labai prisidėjo pagaliau savo žaidimą atradusio D. Kristausko ir N. Glodenio duetas. Po šio nokdauno šeimininkų komanda sugebėjo atsitiesti, ir vargais negalais, setui visai artėjant į pabaigą, sugebėjo beveik panaikinti savo deficitą (22:23). Tai jiems padėjo padaryti labai įvairiapusiškas puolimas, t.y. visi trys aikštėje buvę puolėjai šiame sete pelnė po beveik vienodą kiekį taškų (M. Karpavičius 6, G. Grigaravičius 5, D. Stankevičius 5), kas labai apsunkino jų varžovų darbą gynyboje. Deja lemiamu momentu atrodė, jog besivydami varžovus jie išnaudojo pernelyg daug jėgų ir paskutinius taškus nesunkiai pelnė „KIILTO“ žaidėjai. Setas baigėsi rezultatu - 22:25 (1:1).


Trečias setas buvo tikras pasigerėjimas žiūrovų akims. Viso seto metu komandas skyrė ne daugiau nei 3 taškai, o intriga niekur nedingo iki paskutinių akimirkų. Pirmaujanti komanda šiame sete keitėsi kelis kartus, pradžioje į priekį išsiveržė svečiai, kurie vėliau prarado iniciatyvą ir praleido šeimininkus į priekį. Šio trilerio atomazga vyko „tie break‘e“(24:24, 25:25), kol galiausiai „KIILTO“ žaidėjai pademonstravo charakterį ir pelnė tris taškus be atsako, kurie ne tik kad panaikino jų iki tol turėtą vieno taško deficitą, bet ir suteikė jiems dviejų taškų persvarą, kuri buvo reikalinga pergalei. Setas baigėsi rezultatu - 25:27 (1:2).


Ketvirtas setas buvo tarsi desertas. Skirtumas tarp komandų, kaip ir trečiojo seto metu, nuolat tebūdavo vos keletas taškų. Setui einant prie pabaigos jau atrodė, jog „KIILTO“ žaidėjai galės lengviau atsipūsti ir atsipalaidavę užbaigti šias rungtynes, nes jų pranašumas siekė 4 taškus (18:22). Tačiau „DSK Kaunas“ komandos tinklininkai turėjo kitų planų. Itin gražaus komandinio žaidimo dėka jie sugebėjo sužaisti sausą atkarpą 4:0 ir visiškai panaikino varžovų pranašumą. Tada užvirė nervų karas. Svečių komanda turėjo 1 „match point‘ą“, kurio jiems nepavyko išnaudoti. Antrojo metu kamuolys itin ilgai laikėsi ore, abejose tinklo pusėse tvyrojo sumaištis, kol galiausiai svečiai nestipriu smūgiu, kurio šeimininkai nesugebėjo atremti, dėjo tašką šios dienos varžybose - 24:26 (1:3).


Po varžybų ,,KILTO“ komandos kapitonas G. Lekavičius sakė: ,,Mūsų komandą užpuolė gripas. Aš ir D. Kristauskas – sergame, bet tai nesutrukdė mus nugalėti. Priešininkai – stiprūs, bet mes buvome stipresni“.
,,DSK Kaunas“ tinklininkai sakė, kad varžybos buvo gražios.
 

Puslapis peržiūrėtas: 943

Komentarai