Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs Kauno kolegija (3:1)

Po įtemptos kovos “Vitameda” išplėšia pergalę

Žiema prasidėjo puikiu bei įtemptu maču tarp Kauno kolegijos ir “Vitamedos” komandų. Jau eilę metų tarp šių ekipų būna nuožmios kovos, kai jaunieji J. Simanavičienės auklėtiniai bando įkąsti favoritams bei labiau patyrusiems “Vitamedos” tinklininkams. Šį kartą sunkią pergalę iškovojo “Vitameda, rezultatu 3:1 (20:25, 25:10, 26:24, 26:24).

Mačą Kauno kolegija pradėjo kaip visada – kovingai nusiteikusi. Nors statistikos grafose skaičiai panašūs, iš žaidimo atrodė, kad „Vitameda“ pasimetusi. Žaidėjai darė daug klaidų, kurios neatsispindi statistikoje, nesisekė tiek priėmime, tiek užbaigiant atakas. Tuo pasinauoję kolegijos tinklininkai nuo seto vidurio atitrūko ir išlaikė pranašumą iki pabaigos.

Antrasis setas buvo visiškai priešingas. „Vitameda“ pagerino savo žaidimą ir šiame sete tiesiog žlugdė varžovus. P. Petrovui atėjus prie padavimo linijos, jo ekipa spurtavo 7:0, taip pasiekdami triuškinantį rezultatą 18:6. Šiame sete Kauno kolegija tik du kartus tesugebėjo pelnyti du taškus iš eilės. Taip pat sugriūvimą šiame sete parodo ir tik 3 iš žaidimo pelnyti pačių taškai, neskaitant „Vitamedos“ klaidų.  Dar viena priežastis -  „Vitameda“ šiame sete atliko net 7 ace‘us. Apie šią problemą ir ar tai akecentuojama treniruotėse, pasisakė Rokas Sirtautas: 

Kol kas priėmimas yra mūsų achilo kulnas, bet treniruotėse tikrai stengiamės tai akcentuoti ir ties tuo dirbti. Šiemet turime naujoką libero, kuris neturėjęs daug žaidybinio laiko, todėl jam sunkiau įsivažiuoti, bet progresas tikrai jaučiasi. O varžybų metu priėmimo tikslumą mažina užimama pozicija, ypač sunku su planeriais.”

Vis dėl to, Kauno kolegija nepalūžo. Kituose setuose vyko įnirtinga kova iki paskutinio taško. Iš abiejų komandų netrūko gerų epizodų tiek gynyboje, tiek prie tinklo. Tenka pavartoti gana dažnai girdimą pasakymą: patirtis prieš jaunystę. Būtent šį kartą laimėjo patirtis. Lemiamuose taškuose patys klydę kolegijos tinklininkai leido “Vitamedai” laimėti. Pergalę išplėšusi veteranų komanda jautėsi atsikračiusi didžiulės įtampos dėl didelio klaidų skaičiaus. Vis gi, pergalė yra pergalė. Šiose varžybose į pergalę labiausiai traukė šis puolėjų trejetas: Martynas Krukis, Nerijus Glodenis, Pavelas Petrovas.

Pagaliau Kauno kolegija nebuvo žymiai daugiau klystanti komanda. Ko šį kartą pritrūko iki pergalės dalinasi Rokas Sirtautas: 

“Į rungtynes susirinko beveik visa komanda, todėl esant dideliam palaikymui, jautėsi mažesnė įtampa, kuri dažniausiai ir lemia didelį klaidų kiekį. Paskutinius du setus keliais momentais turėjome žaidimą savo rankose, bet pritrūko stabilumo ir šiek tiek sutrikus viena antra klaida pakišo koją.”

“Po rungytnių, ypač kai nesiseka ir atrodome labai nusivlę savo žaidimu, rūbinėje išlaikome gerą komandos klimatą ir per daug galvų nenuleidžiam. Aptariam kas ėjosi gerai, kas prasčiau, pasidarome išvadas, tada braukiame liniją ir stengiamės kitose rungtynėse išeiti su nauja energija. O kalbant apie blokus, tai pernai buvome viena geriausiai blokuojančių komandų, todėl tikimės tą tendenciją pratęsti. Tikriausiai nėra dalyko, kuris komandą "užvestų" labiau, nei blokas, todėl yra didelis noras užsidaryti puolėjus. Dėl dar vieno pralaimėjimo tikrai nosies nenukabinam, sezonas dar ilgas, o žaidimas gerėja, todėl bus tik įdomiau.” apie energiją žaidime taip pat paatviraquja vienas iš kolegijos lyderių.

 

Puslapis peržiūrėtas: 1971

Komentarai