Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KCSM-Heksa vs Cukrainis (3:1)

„KSCM – Heksa“ nugalėjo „Cukrainį“

„KSCM – Heksa“ nugalėjo „Cukrainį“

Gruodžio 15d. 17:00 val. Vinco kudirkos progimnazijos salėje susitiko dailiosios lygos komandos: „KSCM – Heksa“ (namai) ir „Cukrainis“ (svečiai). Po nenuspėjamos kovos „KSCM – Heksa“ įveikė priešininkes rezultatu – 3:1.
 

Pirmąjį setą entuziastingosios šeimininkės pradėjo užtikrintai spurtuodamos 9 taškų atkarpa (9:0). Tačiau „Cukrainio“ tinklininkės, regis, pradėjo įsivažiuoti į žaidimą (15:6) ir atliko 5 taškų spurtą (15:11). Kai jau atrodė, kad varžovės tuoj prisivys „KSCM – Heksą“, šeimininkės vėl padidino taškų skirtumą (19:11) ir netrukus pergalingai baigė setą spurtuodamos 6 taškais rezultatu – 25:12 (1:0).
 

Antrąjį setą varžovės pradėjo neleisdamos viena kitai labiau atsiplėšti (5:5). Tačiau įsibėgėjusios „Cukrainio“ žaidėjos spurtavo 5 taškais (5:10) ir kurį laiką neleido šeimininkėms jų pasivyti (10:15). Vis dėl to „KSCM – Heksa“ spurtavusios 5 taškų atkarpa sugebėjo pasivyti varžoves ir jas aplenkti (19:16). Tolimesnė seto eiga kėlė intrigas. „Cukrainio“ žaidėjos šeimininkėms atsakė 6 taškų spurtu (19:22), tačiau pastarosios netrukus aplenkė svečius (24:23) ir atrodė jau laimės setą, bet „Cukrainis“ neketino atiduoti ir šio seto pergalės šeimininkėms jį laimėdamos rezultatu – 26:24 (1:1).
 

Trečiasis setas jau nuo pat pradžių neleido numanyti nugalėtojos. Nei viena pusė neleido kitai atsiplėšti daugiau nei kelių taškų skirtumu (4:1; 4:5). Visą setą varžovės negalėjo atsipūsti nei minutei (14:13), tačiau setui tęsiantis „KSCM – Heksa“ sugebėjo įgyti 5 taškų persvarą (20:15), kurią „Cukrainis“ nors ir mažino (23:20), tačiau nespėjo panaikinti iki seto galo. Taigi trečią setą laimėjo „KSCM – Heksa“ rezultatu – 25:20 (2:1).
 

Ketvirtasis setas pradžioje vėlgi neišdavė komandos favoritės (5:6). Tačiau jau netrukus „KSCM – Heksa“ spurtavo 7 taškų atkarpa (12:6) ir įgauto pranašumo nepaleido iš rankų viso likusio seto metu (17:13; 20:14), kurį galiausiai kartu su varžybomis laimėjo rezultatu – 25:17 (3:1).
 

Po rungtynių „KSCM – Heksa“ trenerė J. Virbickienė ne tik apie šios dienos, bet ir apie visas žaidžiamas rungtynes kalbėjo kaip apie „pamoką, kaip patirties kaupimą“ - tęsdama, jog: „Žaidžia jaunos žaidėjos <…> ir kiekvienas rungtynes žaidžia kitos žaidėjos. Kiekvienos rungtynės mums yra džiaugsmas. Mes antras rungtynes jau laimėjom ir mum tai yra smagu“. Paprašius palyginti jaunųjų auklėtinių žaidimą su varžovėmis, J. Virbickienė lygino entuziazmo ir santūrumo kovą: „Suaugusių ir vaikų žaidimas skiriasi tuo, kad suaugusios vis tiek yra santūresnės ir racionalesnės, o vaikai kartais per tą didelį entuziazmą „perskuba“, daro daug klaidų, nepriima teisingų sprendimų ir <...> kartais išilygina tas entuziazmas ir pranoksta patirtį“.

Puslapis peržiūrėtas: 4662

Komentarai