Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazija vs Kelmės J. Graičiūno gimnazija (0:3)

Raseiniuose įvyko KTML Lietuvos mokseivių ,,Sportturas“ taurės 2016 ,,Vakarų“ pogrupio varžybos

Balandžio 07 d. Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje įvyko KTML Lietuvos mokseivių ,,Sportturas“ taurės 2016 ,,Vakarų“ pogrupio varžybos, kuriose susitiko: ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“, ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“ bei ,,Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos“ vaikinų tinklinio komandos.
 

Pirmose rungtynėse susitiko šeimininkai ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazija“ ir svečiai ,, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija“. Po atkaklios kovos šeimininkai šventė pergalę rezultatu – 3:1.


Nuo pirmųjų seto minučių šeimininkai tvirtai laikė žaidimo vairą savose rankose. Setui įpusėjus rezultatas buvo triuškinantis – 17:3. Svečiai atrodė pasimetę, jiems vis nesisekė atrasti savojo žaidimo. Setas baigėsi be staigmenų rezultatu – 25:9 (1:0). Antrasis setas buvo visiška priešingybė pirmąjam. Svečiai susikaupė ir nuo pat pradžios demonstravo savo varžovams, kad šiandien lengvo pasivaikščiojimo jiems tikėtis tikrai nedera (3:6). Tarp komandų užvirė įnirtinga kova. Tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį kelių taškų skirtumu. Setui einant link pabaigos, ,,Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos“ tinklininkai sužaidė sėkmingą atkarpą 0:4, taip įgydami kelių taškų persvara (18:20), kuri jiems leido šiek tiek lengviau kvėpuoti, tačiau toli gražu nereiškė, jog viskas jau padaryta. Šeimininkai ilgai nesnaudė, jie į vieną sėkmingą priešininkų ataką atsakydavo dviem. Taip rezultatas pamažu augo, kol galop šeimininkai persvėrė rezultatą savo naudai ir laimėjo šį setą – 25:23 (2:0). Trečiame sete šeimininkai atsipalaidavo, o varžovai su M. Kolka priešakyje sužaidė tiesiog triuškinančią atkarpą 1:9 (7:14). Kaip vėliau paaiškėjo, šis taškų skirtumas šeimininkams nepasirodė sunkus riešutėlis. Gražūs ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“ jungėjo R. Minioto pakėlimai ir galingi komandos draugo D. Elzbergo smūgiai padėjo ropštis iš duobės. Rezultatui esant 20:22, šeimininkai sužaidė atkarpą 4:0 (24:22) ir, atrodė, jog liko tik formalumas, tačiau svečiai pademonstravo chrakterį sužaisdami tokią pat atkarpą 0:4 (24:25). Galop, fortūna nusišypsojo svečiams, kurie išplėšė dar vieną setą, laimėdami rezultatu -25:27 (2:1). Ketvirtojo seto pirmoje pusėje tarp komandų vyko apylygis žaidimas (9:8), tačiau netrukus šeimininkai sužaidė atkarpą 11:1 taip pasiklodami ganėtinai tvirtą pagrindą laimėti ne tik šį setą, bet ir šias varžybas. Staigmenų neįvyko, setas baigėsi rezultatu – 25:13 (3:1).


Antrosios varžybos įvyko tarp šeimininkų ,,Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos“ ir svečių ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“. Šiose rungtynėse pergalę šventė svečiai – 0:3.


Pirmame sete svečiai tiesiog triuškino savo varžovus, kuriems buvo ne tik sunku apsiginti, bet ir surengti sėkmingas atakas (5:15). Vėliau šeimininkai dar bandė pasispardyti, bet galingai žaidžiančios Kelmės ekipos su E. Bartkumi priešakyje (6 taškai iš kurių vienas eisas ir tik 1 klaida) jiems sustabdyti nepavyko. Setas baigėsi rezultatu – 16:25 (0:1). Antro seto metu svečiai ir toliau spaudė priešininkus į kampą (2:8), o Lazdijų komanda bandė priešintis kiek įmanydami (13:16). Rezultatui esant 14:23, atrodė, jog liko tik formalumas, tačiau taip tikrai nemanė Lazdijų tinklininkai. Jie, sužaidę itin sėkmingą atkarpą – 10:1 (24:24), kurios daugelis žiūrovų net negalėjo tikėtis, pakilo lyg feniksas iš pelenų. Visgi, paskutinėmis minutėmis jėgų pritrūko. Setas baigėsi kelmiškių naudai – 24:26 (0:2). Trečiame sete ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“ tinklininkai turbūt pasimokė iš savo klaidos, jog atsipalaiduoti ankščiau laiko nereikia. Jie su galingai ne tik puolime, bet ir gynyboje žaidžiančiu M. Barauskiu (pelnė 7 taškus iš kurių 3 eisai, bei pastatė 3 užtvaras iš kurių 2 buvo rezultatyvios) žingsnis po žingsnio ėjo pergalės link. Setas baigėsi Kelmės ekipos pergale – 18:25 (0:3).


Trečios varžybos įvyko tarp šeimininkų ,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“ ir svečių ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“. Galingai žaidžianti Kelmės ekipa dar kartą šios dienos varžybose iškovojo pergalę rezultatu – 0:3.


Kelmės tinklininkai pirmame sete jokių vilčių šeimininkams nepaliko – 11:25 (0:1). Antrame sete Raseinių tinklininkai prabudo ir pagaliau ėmė judinti ledus (12:14). Čia pirmuoju smuiku ėmė griežti R. Miniotas, visgi sustabdyti įsismarkavusios svečių ekipos jiems taip ir nepavyko – 18:25 (0:2). Trečias setas buvo išties įdomus. Abiejų komandų žaidėjai negailėjo jėgų, kamuolys itin ilgai laikydavosi ore. Setui artėjant link pabaigos komandas skyrė tik 1 taško skirtumas (22:21). Tuomet ,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“ treneris paėmė minutės pertraukėlę, po kurios svečiai nepaliko jokių vilčių savo varžovams. Setas baigėsi rezultatu – 22:25 (0:3).


Po varžybų ,,Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos“ treneris M. Lynikas sakė: ,,Mūsų komanda yra tikrai jaunesnė negu varžovų. Kai kurie žaidėjai dar tik nesenai prie mūsų prisijungė. Priešininkai – labiau patyrę, kas manau ir nulėmė varžybų rezultatą, ypač setų pabaigoje kai turėdavome poros taškų persvarą, bet priešininkai ją išlygindavo ir perimdavo iniciatyvą į savo rankas. Turnyras tikrai vykęs, viskas labai gerai. Kuo daugiau užimtumo tuo smagiau.“


,,Kemės J. Graičiūno gimnazijos“ treneris D. Barauskis sakė: ,,Betkokiu atveju mes atvažiavome tikėdamiesi laimėti, nes žinojome kokia mūsų komanda, žinojome priešininkus. Vaikai sakė, jog yra ne kartą jau laimėję, todėl atvažiavome geromis nuotaikomis“. Apie šį turnyrą treneris atsiliepė: ,,Tai aišku yra pirmas turnyras, pirmas kartas visa yra sunkus. Matėme, jog registavosi 12, o dalyvauja 6 komandos. Aišku, vistiek reikia pasidžiaugti, kad yra bent 6-šios, nes kitu atveju šis turnyras nevyktų.“


,,Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos“ trenerė J. Miniotienė sakė: ,,Gražios varžybos, atkakli kova, geros emocijos.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 3466

Komentarai