Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU vs Lietuvos sporto universitetas (3:2)

,,KTU” namuose įveikė ,,Lietuvos sporto universiteto” komandą

,,KTU” namuose įveikė ,,Lietuvos sporto universiteto” komandą

Kovo 14 d., 19:00 val. KTU statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko KTML Dailiosios lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkių ,,KTU“ ir svečių ,,Lietuvos sporto universiteto“. Po labai ,,banguojančio“ ir atkalaus žaidimo šeimininkės šventė pergalę rezultatu – 3:2.


Pirmasis setas prasidėjo lygiaverte kova, tačiau netrukus šeimininkės, sužaidusios atkarpą 7:0, išsiveržė į priekį (12:5). Tai privertė svečių komandos trenerę paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos ,,Lietuvos sporto universiteto“ tinklininkės susikaupė ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų (12:10). ,,KTU“ net nesiruošė taip lengvai užleisti dominuojančios pozicijos ir vėl šovė į priekį (18:12). Svečių komanda nepasidavė ir toliau mynė šeimininkėms ant kulnų. Taip taškas po taško rezultatas tapo lygus (19:19). Tuomet, ,,KTU“ merginos pelnė 3 taškus iš eilės ir atrodė jog pergalė šiame sete jau ranka pasiekiama, bet įsismarkavusios priešininkės buvo tiesiog nesustabdomos. Sėkmingai sužaidusios atkarpą 1:6 jos laimėjo šį setą rezultatu – 23:25 (0:1).


Antrą setą ,,Lietuvos sporto universiteto“ komanda pradėjo kupina sportinio azarto. Jos nuo pat pirmųjų minučių išsiveržė į priekį (2:8). Didžiają seto dalį joms ir pavyko išlaikyti žaidimo vairą savose rankose. Rezultatui esant 10:19, svečių komandos žaidėjoms, turbūt atrodė, kad liko tik formalumas, bet taip tikrai negalvojo šeimininkės. Jos sužaidė triuškinančią atkarpą 12:0 taip ne tik kad išlygindamos, bet ir persverdamos rezultatą savo naudai (22:20). Setui einant link pabaigos užvirė tikras nervų karas. Galop sekmė nusišypsojo šeimininkėms ir jos laimėjo šį setą – 25:23, taip išlygindamos bendrą rezultatą (1:1).


Trečio seto pradžia buvo identiška antrajam. Ir vėl svečių komanda išsiveržė į priekė (3:11), o ,,KTU“ atiteko besivijančių vaidmuo. Šeimininkės setui įpusėjus sušvelnino atsilikimą iki 3 taškų (11:14), tačiau svečių komandos žaidėjos, pajutusios varžovių kvėpavimą į nugarą, vėl šovė į priekį (11:23). Dabar ,,Lietuvos sporto universiteto“ tinklininkės nebuvo pasiryžusios juokauti, jos užbaigė šį setą įtikinamu pranašumu – 13:25 (1:2).


Ketvirtajame sete ,,KTU“ tinklininkės nebeturėjo kur trauktis ir jos pačios tą puikiai suprato.Jos teikė tvirtą paraišką varžovėms, kad šiandienos varžybos taip greitai tikrai nepasibaigs. Tai rodė rezultatas – 16:3. Šios dienos varžybose buvo daug staigmenų, tačiau šio seto baigtis buvo tokia, ko daugelis ir galėjo tikėtis. ,,KTU“ tinklininkės neatsipalaidavo, žaidė užtikrintai ir laimėjo šį setą rezultatu – 25:13 (2:2).


Po tokių permainingų, ,,banguojančių“ keturių pirmųjų setų buvo sunku spėlioti kaip galėtų baigtis penktasis setas. Tarp komandų užvirė įnirtinga kova. Jos keitėsi sėkmingomis atakomis, kol galop 2 taškų persvarą įgijo ,,KTU“ komanda (6:4). Toliau rezultatas augo ir dabar vienu žingsneliu priekyje jau buvo svečių komanda (10:11). Šeimininkės nepasidavė, kovojo iki galo, o ,,Lietuvos sporto universiteto“ komandai nekovingumo prikišti tikrai negalima, žaidėjos stengėsi iš visų jėgų, nei kiek negailėdamos savęs, tačiau šiandien ,,KTU“ komanda penktojo seto pabaigą sužaidė geriau ir šventė pergalę šios dienos varžybose rezultatu – 15:12 (3:2).

 

Puslapis peržiūrėtas: 4045

Komentarai