Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: La Vita Volley vs Lietuvos sporto universitetas (2:3)

"Lietuvos sporto universitetas" laimėjo atsakomąsias rungtynes ir pateko į finalą

"Lietuvos sporto universitetas" laimėjo atsakomąsias rungtynes ir pateko į finalą

 Balandžio 19 dieną, 18 val. 45 min., Lietuvos sporto universiteto sporto salėje įvyko atsakomosios KTML "Dailiosios" lygos pusfinalio rungtynės tarp aikštelės šeimininkių "La Vita Volley" bei svečių "Lietuvos sporto universiteto". Pirmąją akistatą gan lengvai, rezultatu 1:3, laimėjo "LSU", tačiau šiandien joms teko kovoti iš paskutiniųjų, kad patektų į finalą. Po įnirtingos 5 setų kovos, viešnios tik pačiame gale, vykstant "nervų karui", sugebėjo išplėšti pergalę (13:15) ir pateko į Finalą (2:3).

Rungtynes geriau pradėjo "LSU". Trys ekipos puolėjų eisai, gera kova prie tinklo ir jau pačioje pradžioje įgyta solidi persvara - 3:9. Tačiau vėliau viskas kardinaliai pasikeitė. Svečių ekipa pradėjo daryti vieną klaidą po kitos (net 16 klaidų šiame sete), kuo pasinaudodamos "La Vita Volley" tinklininkės pačiame gale spurtavo 6:0 ir išsiveržė į priekį - 1:0 (25:19).

Pirmąjį setą aikštelės šeimininkės, laimėjusios su varžovių pagalba, tokios pačios dovanėlės nebesitikėjo ir visu gražumu atskleidė savąjį puolimo arsenalą. Pirmuoju smuiku griežė ekipos puolėja Simona Mačiulaitienė, kurios du eisai iš eilės bei puikūs smūgiai prie tinklo leido įgyti apčiuopiamą pranašumą - 7:3. Visgi, "LSU" greitai atsigavo ir sumažinusi klaidų skaičių perėmė iniciatyvą į savo rankas - 14:16. Antrojoje kėlinuko dalyje žaidimas vyko taškas į tašką, ko pasekoje rezultatas finišo tiesiojoje buvo lygus - 22:22. Lemiamomis akimirkomis "La Vita Volley" sužaidė užtikrintai ir dar labiau padidino savo pranašumą - 2:0 (25:22).

Trečiąjame sete "Lietuvos sporto universiteto" tinklininkės įjungė aukštesnę pavarą. Pastarosios sugebėjo servuodamos atlikti net 5 eisus, o likusieji servai buvo tokie stiprūs, jog aikštelės šeimininkės nesugebėdavo įžaisti kamuolio ir tiesiog paprastai permušdavo kamuolį per tinklą, leisdamos atakuoti savo oponentėms. Tuo pasinaudodama viešnių ekipos kėlėja Laura Simanavičiūtė dalino rezultatyvius perdavimus į kairę ir į dešinę, ko pasekoje pastarosios visąlaik tvirtai pirmavo : 13:17 ; 16:22 ; 16:25 (2:1).

Ketvirtojoje rungtynių dalyje "LSU" galutinai įsismagino. Nors pirmojoje seto pusėje "La Vita Volley" dar sugebėjo "lipti savo varžovėms ant kulnų"- 13:17, tačiau kėlinukui perkopus į antrąją pusę jos pralošė atkarpą 2:8 ir leido išlyginti rezultatą - 2:2 (15:25).

Finalinis rungtynių setas virto tikru trileriu. Pastaruosius du kėlinukus blankiai žaidusios šeimininkės įjungė aukštesnę pavarą ir beveik visąlaik tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose : 6:3 ; 9:5 ; 12:9. Tačiau lemiamomis kėlinuko akimirkomis "LSU" susiėmė ir, pradėję itin agresyviai žaisti prie tinklo, sugebėjo "išvargti" sunkią pergalę, rezultatu 2:3 (13:15).

 

Puslapis peržiūrėtas: 4809

Komentarai