Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Feniksas vs TopSport (1:3)

,,Feniksas“ nepajėgė pasipriešinti ,,TopSport“ komandai

,,Feniksas“ nepajėgė pasipriešinti ,,TopSport“ komandai

Vasario 12 d., 20:30 val., A. Sabonio SC sporto salėje įvyko KTML ,,C“ lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,Fenikso“ ir svečių ,,TopSport“. Svečiai buvo pranašesni ir nugalėjo varžovus rezultatu 1:3.


Įpusėjus pirmajam setui, kai rezultatas buvo 12:12 tarp komandų užvirė nuožmi kova. Komandos keitėsi sėkmingomis atakomis ir iki 17 taško rezultatas buvo lygus. Tačiau tuomet svečiai šovė į priekį, sužaidę sėkmingą atkarpą 0:4 (17:21). ,,Fenikso“ komanda rankų nenuleido, jie tikslingai išnaudojo savo puolėję M. Ivaškevičių ir žaidimui einant link pabaigos išlygino rezultatą (22:22). ,,TopSport“ aikštelės pusėje prasidėjo klaidos, kas dar labiau padėjo varžovams. Setas baigėsi rezultatu – 25:23 (1:0).


Antrojo seto metu ,,TopSport“ komanda parodė kitokį veidą. Jie nuo pirmųjų minučių priešininkams ėmė diktuoti savo žaidimo tempą (2:6). Tačiau,,Fenikso“ tinklininkai varžovams paklusti nepanoro. Sužaidę atkarpą 7:1 jie ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai. Tai padaryti jiems padėjo ir svečių daromos klaidos. ,,TopSport“ komandoje iniciatyvos ėmėsi A. Tamkus kuris puikiai matydamas aikštelę ne tik tiksliai kėlė kamuolius, kuriuos komandos draugai vertė taškais, bet ir progai pasitaikius džiugino žiūrovus smūgiais į varžovų aikštės pusę, o kur dar blokai.... Šio seto metu jis jų pastatė net 5 iš kurių 3 virto taškais. Universalus jungiančio žaidimas sustiprino visos komandos puolimą, kas padėjo ,,TopSport“ komandai sužaisti atkarpą 2:13 (11:20). Toks spurtas tiesiog suparalyžiavo priešininkus. Ir visgi, jie pajėgė atsigauti ir pelnyti dar keletą taškų, bet šito neužteko. Setas baigėsi rezultatu – 15:25 (1:1).


Įsisiautėję ,,TopSport“ tinklininkai buvo nesustabdomi ir trečiojo seto metu. Jie tiesiog ,,valgė“ savo varžovus (2:10). Šeimininkai per visą setą pajėgė savo jėgomis pelnyti tik 6 taškus, o likę – svečių klaidos (4). Šio seto metu itin puikiu žaidimu išsiskyrė J. Abrutis, net 4-turi šio žaidėjo padavimai virto ,,eisais“. Setas baigėsi gniuždančiu rezultatu – 10:25 (1:2).


Ketvirtajį setą svečiai pradėjo nusiteikę laimėti. Jie iki pat seto vidurio išlaikė ženklų pranašumą (9:16). Tačiau tuomet atleido vadeles, kas leido priešininkams surenkti kelioliką sėkmingų atakų ir setui einant link pabaigos išlyginti rezultatą (21:21). Visgi, svečiai susikaupė ir sėkmingai sužaidę rezultau 21:25 šios dienos varžybose šventė pergalę (1:3).


Po varžybų ,,TopSport“ komandos kapitonas A. Tamkus sakė: ,,Nežiūrint į emocijas, manau kad galim sužaisti su betkokiais priešininkais.Manau, komandos žaidėjai tobulėja, stengiasi. Rezultatai bus tikrai neblogi.“ Teisėjas V. Kirkliauskas, taip pat, pasakė kad: ,,A. Tamkus nepasako svarbiausio dalyko. Labai gerai kad jie susitvarkė pozicijas.“


,,Fenikso“ komandos kapitonas sakė: ,,Rezultatas mums nepatiko. Šiaip norime pasveikinti varžovus. Jie – šaunuoliai, labai susikaupę, gerai žaidė, gal tik pradžioje šiek tiek trūko. O mūsų komandai nieko netrūko, viskas buvo, gal tik žaidėjų daugiau reikėjo. Šiandien nebuvo pagrindinės sudėties. Pas mus yra tokia problema, kad savaitgaliais negali žaisti 2 pagrindiniai žmonės.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 2007

Komentarai