Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno SRC vs Vivacolor (1:3)

,,Vivacolor" iškovojo ,,B lygos" bronzos medalius

,,Vivacolor" iškovojo ,,B lygos" bronzos medalius

Balandžio 21 d. 19:00 val. KTU Statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko KTML „B“ lygos mažasis finalas tarp šeimininkų „Kauno SRC“ ir svečių ,,Vivacolor“ komandų. Varžybose dėl bronzos medalių pergalę šventė svečiai rezultatu - 1:3.


Prasidėjus pirmajam setui svečiai čiupo jautį už ragų (2:9). Po šalto dušo atsigavę šeimininkai ėmė ropštis iš duobės ir setui įpusėjus sumažino atsilikimą iki 1 taško (12:13). Svečiai, jausdami varžovų kvėpavimą į nugarą dar labiau susikaupė ir stengėsi išlaikyti pranašumą (12:16;16:18). Tai jiems ganėtinai gerai pavyko, ko nebūtų galima pasakyti apie šeimininkų žaidimą, kuris setui artėjant link pabaigos tapo labai chaotiškas, kas jiems tikrai neišėjo į naudą (atkarpa 3:7). Svečiai laimėjo pirmą setą – 19:25 (0:1).


Antrasis setas buvo visiška priešingybė pirmajam. ,,Kauno SRC“ tinklininkai sportinio entuziazo vedini prirėmė savo varžovus (6:2;12:6; 16:9). Tada svečiai šiek tiek sukluso ir didesniais žingsniais ėmė vytis priešininkus (16:13). Šeimininkai įgyto pranašumo taip lengvai iššvaistyti nepanoro (19:13), o ir svečiai nebuvo nusiteikę lengvai atiduoti šio seto. Jie užkūrė savo ,,pragaro mašiną“ ir sužaidė neįtikėtiną atkarpą 1:7, taip išlygindami rezultatą (20:20). Šio seto taškų darimo ,,mašina“ svečių komandoje galima įvardinti D. Kristauską (pelnė 7 taškus, suklydo 1, atliko 2 blokus). Aikštelėje darėsi karšta, komandos žaidė taškas į tašką (21:21;22:22;23:23) ir nors šeimininkai vis būdavo puse žingsnio priekyje seto pabaigą jie paleido ir svečiai laimėjo setą – 23:25 (0:2).


Trečiame sete vaizdas buvo panašus kaip ir antrame. Iš pradžių šeimininkai vedė rezultatu – 8:3. Tuomet krito į duobę (8:9). Vėl susikaupę su L. Mikučio ir A. Zubavičiaus tandemu iš jos išsikapstė (15:10). Tuomet komandos apsikeitė keletu taškų, o netrukus šeimininkai panoro dar labiau padidinti savo pranašumą (atkarpa 5:1) (23:16). Svečiai dar bandė pasispardyti, tačiau šis setas jau buvo šeimininkų kišenėje – 25:19 (1:2).


Ketvirtą setą svečiai pradėjo pareikšdami, jog žaisti 5-to seto jie tikrai nėra linkę (3:8). Tačiau šeimininkai toli gražu nebuvo linkę su tuo sutikti, jie taškas po taško ėmė vytis savo varžovus (8:13;12:13;14:15), kol galop išlygino rezultatą (16:16). ,,Vivacolor“ komanda suprato, jog juokauti laiko tikrai nėra ir sužaidusi tiesiog triuškinančią atkarpą 0:6 (16:22) iš dalies nulėmė šių varžybų baigti. Žinoma, šeimininkai ginklų sudėti net neketino ir demonstrašo išties šaltą charakterį (17:22;18:24; 21:24). Visgi, toks taškų deficitas seto pabaigoje ir jiems buvo per kietas riešutėlis. Setą (21:25) ir šios dienos bronzines varžybas laimėjo ,,Vivacolor“ komanda (1:3).


Po varžybų ,,Kauno SRC“ komandos kapitonas E. Norkus sakė: ,,Finalas buvo pačią netinkamiausią dieną, nes du mūsų startinio sąstato žaidėjai negalėjo dalyvauti. Tai galėjo būti viena iš pralaimėjimo priežasčių. Kita – didelė charakterio stoka. Galėjom laimėti, bet deja. O varžovai tiesiog žaidė, mes – ne. Manau, šių metų ir praėjusių metų komandų lygis ,,B lygoje“ yra išlikęs panašus“.


Laimėtojų komandos kapitonas G. Lekavičius sakė: ,,Džiaugiamės šia pergale. Džiugu jog laimėjome prieš jauną ,,Kauno SRC“ komandą. Ir maums, kaip branduolį sudarantiems seneliams, trečia vieta yra šaunus laimėjimas. Šių metų ,,B lygoje“ žaidžiančių komandų lygis yra tikrai pakilęs ir natūralu kad laimi stipriausi“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 4765

Komentarai