Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU vs Vitameda (3:1)

,,B lygos" aukso medalius laimėjo ,,KTU"

,,B lygos" aukso medalius laimėjo ,,KTU"

Balandžio 21 d. 20:15 val. KTU Statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko KTML „B lygos“ finalinės varžybos tarp šeimininkų „KTU“ ir svečių „Vitameda“ komandų. Po gražios ir atkaklios kovos šeimininkai pasipuošė aukso medaliais – 3:1.


Pirmasis setas prasidėjo be jokios žvalgybos. Svečiai šovė į priekį (0:5), o šeimininkams atiteko besivijančių vaidmuo (4:7;6:11;8:13). ,,Vitamedos“ komanda ne tik puikiai žaidė puolime, bet ir gynyboje, kas jiems leido dar labiau padidinti savo pranašumą (8:17; 10:19). Ko tikrai negalima pasakyti apie ,,KTU“ komandos žaidimą, nes atrodė, jog kiekvienas taškas yra išvargtas. Setas baigėsi be didesnių staigmenų rezultatu – 15:25 (0:1).


Pirmoje antrojo seto pusėje nebuvo įmanoma nusakyti, kuri komanda turi iniciatyvą. Komandos keitėsi trumpomis sėkmingo žaidimo atkarpomis, atrodė, jog žaidimo svarstyklės gali bet kada pakrypti į vieną ar kitą pusę, nes skirtumas nuolat buvo 1-2 taškai. Tuomet, rezultatui esant 9:8, šeimininkai surengė mini spurtą (13:8). Tačiau netrukus svečiai sužaidė atsakomąją atkarpą ir rezultatas tapo lygus (15:15). Prasidėjo įtemptas žaidimas (16:17;19:18;21:21;23:22), kol galop fortūna nusišypsojo šeimininkams – 25:23 (1:1).


Prasidėjus trečiajam setui žaidimo vairą į savo rankas paėmė šeimininkai (4:1;9:4). Svečiai vijosi savo varžovus, tačiau šeimininkai vadelių atleisti nebuvo linkę. Žaidimas buvo išties gražus, netrūko gražių žaidybinių epizodų puolime bei gynyboje. Svečiai vis prisivydavo savo varžovus, tačiau vos pajutę grėsmę šeimininkai ir vėl nutoldavo (16:13;18:16;20:17). Didesnių permainų žiūrovams išvysti neteko, setas baigėsi – 25:22 (2:1).


Ketvirtame sete ,,Vitamedos“ tinklininkai nebeturėjo kur trauktis. Puikiai suprasdami šio seto lemiamą reikšmę jie ėmėsi iniciatyvos (2:4;7:5). Tačiau šeimininkams besivijančių vaidmuo nebuvo priimtinas. Jie mobilizavo visas savo jėgas ir ,,užspeitė“ svečius į kampą sužaisdami triuškinančią atkarpą 13:2 (18:9). Svečiai dar bandė atsitiesti, tačiau turint tokį taškų deficitą tai padaryti yra išties sunku. Setas baigėsi rezultatu – 25:16 (3:1).


Po varžybų ,,Vitamedos“ komandos kapitonas R. Pocius sakė: ,,Pradžia buvo labai gera, bet vėliau atleidome vadeles. Varžovai buvo stiprūs, jaunimas nepasidavė, parodė charakterį ir įrodė kad antrais metais jie yra tikri čempionai“.


Nugalėtojų komandos kapitonas K. Pleskūnas sakė: ,,Varžybos sekėsi sunkiai, kaip visada tikėjomės geriau. Komandų lygis šį sezoną yra aukštesnis, mums sunkiau, visoms komandoms sunkiau. Ir norėčiau perduoti mamai ir tėčiui linkėjimus“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 5416

Komentarai