Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vivacolor vs Vitameda (3:1)

,,Vivacolor" namuose įveikė ,,Vitamedą"

,,Vivacolor" namuose įveikė ,,Vitamedą"

Balandžio 11d., 18:30 val. Kauno maisto pramonės mokyklos sporto salėje įvyko KTML B lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,Vivacolor“ ir svečių ,,Vitameda“. Po atkaklios kovos šeiminnkai šventė pergalę rezultatu – 3:1.


Pirmasis setas prasidėjo be jokios žvalgybos, šeimininkai tiesiog čiupo jauti už ragų (6:0). ,,Vitamedos“ tinklininkai bandė surasti savajį žaidimą, o šeimininkai net nesiruošė atleisti vadelių (15:6). Į vieną svečių rezultatyvią ataką šeimininkai atsakydavo dviem. Taip rezultatas po truputi augo, kol galop setas baigėsi – 25:13 (1:0).


Prasidėjus antram setui ir vėl svečiai krito į duobę (7:3), bet ropštis iš jos šį kartą jiems sekėsi geriau. Svečių ekipai pavyko pristabdyti galingą ,,Vivacolor“ komandos žaidimą (atkarpa 0:4, po kurio rezultatas tapo lygus, t.y. 9:9), nors tai padaryti buvo išties nelenga. Vėliau komandos ėmė žaisti pelės ir katės žaidimą. ,,Vivacolor“ ekipa išsiverždavo į priekį, bet svečiai vėl išlygindavo rezultatą. Kol galop, rezultatui esant -12:12, svečiai sužaidė sėkmingą atkarpą 1:5 ir pirmą kartą šios dienos varžybose įgijo apčiuopiamą pranašumą (13:17). Tačiau ,,Vivacolor“ tinklininkams šis šaltas dušas buvo ,,nė motais“, jie greitai mobilizavosi ir rezultatas vėl tapo lygus 19:19. Aikštelėje buvo išties karšta. Puikiai kamuolius dalinę abiejų komandų jungėjai (G. Lekavičius bei R. Pocius) ir juos galingais taškais vertę komandos draugai žiūrovams kūrė išties gražų reginį. Setui einant link pabaigos (21:20), ,,Vitamedos“ tinklininkai ne tik kad išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (21:23). Galima sakyti, jog šis spurtas jiems ir padėjo laimėti šį setą – 23:25 (1:1)


Šeimininkai sportinio entuziazmo vedini, trečio seto pirmoje pusėje, be jokio pasigailėjimo ėmė triuškinti savo varžovus (9:1). Atrodė, kad svečiai taip ir nepabus iš letargo miego, bet visgi, jie pabudo ir ėmė judinti ledus. Taškas po taško ,,Vitamedos“ tinklininkai mažino atsilikimą (13:8). Tuomet abi ekipos apsikeitė sausomis atkarpomis (0:4; 4:0) ir žaidimo vairas toliau buvo šeimininkų rankose. Setui artėjant link pabaigos (20:16), svečiai ir vėl sukūrė intrigą sužaisdami atkarpą 0:4 ir išlygindami rezultatą (20:20). Tai privertė šeimininkų komandos kapitoną paprašyti minutės pertraukėlės, kuri buvo išties naudinga, nes po jos šeimininkai vėl įgijo, nors ir nedidelį bet esant tokiam rezultatui, reikšmingą pranašumą (22:20). Vėliau komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, bet šeimininkai vistiek išliko vienu žingsneliu priekyje. Setas baigėsi – 25:23 (2:1).


Ketvirtame sete ,,Vitamedos“ tinklininkai nebeturėjo kur trauktis. Puikiai suprasdami šio seto lemiamą reikšmę jie susiėmė ir nebeleido varžovams įgyti tokio ryškaus pranašumo, kaip ankstesnių setų pradžiose. O ilgai nelaukę jie netgi persvėrė rezultatą savo naudai (5:7). Tačiau šeimininkams besivijančių vaidmuo toli gražu nepasirodė priimtinas jie ilgai nelaukę sužaidė atkarpą 7:2 ir išsiveržė į priekį (15:10). Svečiai rankų nenuleido ir ėmė įkandin vytis savo varžovus. Rezultatui esant 22:19, svečiai sužaidė atkarpą 0:3 ir išlygino rezultatą (22:22). Visgi, šiandien fortūna buvo palankesnė šeimininkams, kurie šaltakraujiškiau sužaidė seto pabaigą ir šventė pergalę šios dienos varžybose – 25:23 (3:1).


Po varžybų nugalėtojų komandos žaidėjas D. Baltrušaitis sakė: ,,Kaip ir reikėjo tikėtis šiandien buvo labai sunki kova. Abiejų komandų žaidėjai buvo labai susikaupę, ruošėsi, buvome gerai nusiteikę. Kai pirmadienį visi susirenka į treniruotę yra labai džiugu, seniai taip buvo kad žaistumėme 6 prieš 6.“


,,Vitamedos“ komandos žaidėjas L. Talmantas sakė: ,, Labai apmaudus pralaimėjimas, dėl kurio esam kalti tik mes patys. Tikriausiai visų seto pradžias tragiškai "paleisdavom", o tada jau tekdavo vytis. Nors tą padaryti dažniausiai pavykdavo, bet žaidžiant paskutinius taškus tiksliau sužaisdavo varžovai. Šiandien sveikiname juos ir nekantriai laukiam sekančio susitikimo“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 4741

Komentarai