Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Marito vs LSU (2:3)

,,Marito“ teko pripažinti ,,LSU“ pranašumą

,,Marito“ teko pripažinti ,,LSU“ pranašumą

Vasario 15d., 20:30 val. Lietuvos sporto universiteto sporto salėje įvyko KTML ,,A“ lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,Marito“ ir svečių ,,LSU“. Po atkaklios kovos svečiai šventė pergalę rezultatu – 2:3.


Pirmasis setas prasidėjo šeimininkų spurtu (3:1), tačiau svečiai ilgai nelaukė. Jie net tik pasivijo savo varžovus, bet ir galingų G. Kerpės servų, virtusių ,,eisais“ dėka, išsiveržė į priekį (5:11). Po šalto dušo atsigavę šeimininkai po truputi ėmė ropštis iš duobės. Žaidimą stebint iš šalies atrodė, kad komandos žaidžia lygiavertiškai, tačiau ,,Marito“ tinklininkai sugebėjo rezultatyviau sužaisti keliomis atakomis daugiau ir taip sumažino skirtumą iki 1 taško (16:17). Tai privertė LSU komandos trenerį paprašyti minutės pertraukėlės, bet netrukus rezultatas tapo lygus, t.y. 18:18. Svečiai, kurie didžiają seto dalį dominavo, net nesiruošė ,,paleisti“ varžovų. ,,LSU“ solidžiai sužaidė atkarpą 1:4 ir padidino savo pranašumą iki 3 taškų. Šeimininkai nepasidavė ir toliau mynė svečiams ant kulnų. Setui einant link pabaigos užvirė tikras nervų karas (24:24). Komandos keitėsi sėkmingomis atakomis, tačiau ,,LSU“ vis būdavo vienu žingsneliu priekyjė (25:26; 26:27). Galop sėkmė nusišypsojo svečiams ir surengę 2 sėkmingas atakas iš eilės jie laimėjo šį setą rezultatu – 27:29 (0:1).


Prasidėjus antrąjam setui tarp komandų vyko lygiavertė kova. Tačiau, rezultatui esant 5:6, ,,Marito tinklininkai pelnė 5 taškus be atsako ir šovė į priekį. Dabar besivijančių vaidmenį perėmė svečių komanda. Tada komandos keletą kartų apsikeitė sėkmingomis žaidimo atkarpomis, tačiau ,,Marito“ komanda nuolat buvo priekyje 2-3 taškų skirtumu. Vėliau šeimininkų skirtumas išaugo iki 5 taškų (18:23) toks ir liko iki pat šio seto pabaigos – 25:20 (1:1).


Trečiasis setas nuo pat pradžių vyko gan lygiai, nors didžiąją laiko dalį „Marito“ ir buvo priekyje. Lūžis šiame sete įvyko, kai rezultatui esant 13:12 šeimininkų komanda tarsi įjungė aukštesnę pavarą, ko jų varžovai taip staiga padaryti nesugebėjo. To dėka „Marito“ tinklininkai greitai įgijo 7 taškų persvarą (19:12), kas jiems beveik garantavo pergalę šiame sete. Likusioje seto dalyje „LSU“ pavyko šiek tiek aptirpdyti didelę jų varžovų persvarą, tačiau esminių pokyčių aikštelėje neįvyko. Setas baigėsi rezultatu - 25:19 (2:1)


Ketvirtajame sete svečių komanda nebeturėjo kur trauktis ir jie patys tą puikiai suprato. Tačiau lengvai nusileisti nesiruošė ir šeimininkai. Iki seto vidurio vyko atkakli kova taškas į tašką (13:13). Vėliau komandos apsikeitė keliomis „sausomis“ atkarpomis, kurių metu pelnė po 3-4 taškus be atsako, tačiau nuo to rezultatas nepakrypo nei į vieną, nei į kitą pusę 19:19. Tada „LSU“ tinklininkai, atrodo, suprato, jog klaidos šioje rungtynių stadijoje jiems jau yra neatleistinos, sužaidė labai jiems reikalingą atkarpą 2:6 ir „ištempė“ tą jiems taip reikalingą 5-ąjį setą. Setas baigėsi rezultatu – 21:25 (2:2).


Po tokių įtemptų keturių pirmųjų setų buvo galima tikėtis deserto – intriguojančio 5-ojo seto. Tačiau, „LSU“ komanda, kuri po laimėto ketvirtojo seto buvo emociniam pakilime, jį pradėjo gerokai geriau (9:2). „Marito“ komandai nekovingumo prikišti tikrai negalima, žaidėjai stengėsi iš visų jėgų nei kiek negailėdami savęs, tačiau, penktąjį setą žaidžiant iki 15 taškų, pradžioje seto jų įgytas deficitas jiems buvo neįkandamas riešutėlis. Šiame sete svečiai šventė pergalę 15:7, tuo pačiu nuspręsdami ir rungtynių baigtį (3:2).


Po varžybų ,,LSU“ komandos kapitonas A. Tracauskas sakė: ,,Stengėmės iš visų jėgų, neturėjome keletos savo žaidėjų, bet visi žaidėjai, net ir atsarginei, padarė savo. Darėme labai daug klaidų, bet varžovai irgi darė daug klaidų, o mes tuo pasinaudodavome. Turbūt todėl ir laimėjome.“


,,Marito“ komandos kapitonas G. Gylys sakė: ,,Šiandien mes buvome silpnesni, kitą kartą laimėsim.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 2053

Komentarai