Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vilniaus universitetas vs Lietuvos sporto universitetas (2:3)

NSTL: dramatiška LSU pergalė prieš VU tinklininkes

NSTL: dramatiška LSU pergalė prieš VU tinklininkes

Gruodžio 18 d. Vilniaus universiteto (VU) Sveikatos ir sporto centre susitiko VU ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentės. Po dramatiškos 5 setų kovos, rezultatu 2:3 (25:15, 25:19, 21:25, 23:25, 11:15) pergalę šventė LSU sportininkės.

Pirmo seto pradžioje kova vyko taškas į tašką, tačiau po puikios VU tinklininkių atkarpos (23:14) ir LSU žaidėjoms atlikus daugiau klaidų, VU tinklininkės užtikrintai pabaigė setą rezultatu 25:15.

Antrojo seto pradžioje LSU sportininkės ėmėsi iniciatyvos, tačiau iki vidurio seto kova buvo apylygė. LSU seto viduryje bandė veržtis į priekį sėkmingais padavimais, tačiau komandos vis mainėsi taškais. Seto pabaigoje VU tinklininkės turėjo nedidelę persvarą (21:18), tačiau neatrodė, kad būtų aiškus šio seto nugalėtojas, iki tol kol VU žaidėja, Aurelija Želvytė, nusprendė imtis iniciatyvos, atlikusi sėkmingą ataką, pati atsistojo į padavimo zoną ir atlikus 3 eisus užbaigė setą rezultatu 25:19.

Trečiąjį setą LSU tinklininkės pradėjo spurtu (0:3), tačiau atlikusios klaidą prarado kamuolį, VU tinklininkės pasinaudojusios proga ne tik atlošė praloštus taškus, tačiau juos ir patrigubino (9:3). Stiprūs padavimai ir užtikrinti blokai VU tinklininkėms padėjo išlaikyti dar kelių taškų persvarą. Laiminėdamos 16:11 VU tinklininkės šiek tiek atsipalaidavo, o LSU sportininkės to kantriai išlaukė, ir vedamos sėkmingų Irynos Jakutavičienės atakų ir Augustės Danilovaitės padavimų, įsiveržė į priekį rezultatu 17:21. VU tinklininkės nepasidavė, bandė atkovoti prarastus taškus, tačiau to neužteko, laimėti trečiąjį setą, kuris baigėsi rezultatu 21:25.

Ketvirtojo seto pradžioje LSU tinklininkės rodė daugiau noro laimėti, tačiau seto pradžioje geriau sekėsi VU žaidėjoms, kurios turėjo kelių taškų persvarą (9:6). Po kelių setų abiejų komandų priimančios žaidėjos sėkmingiau priėminėjo kamuolius, tačiau abejoms komandos pasidarė sudėtinga sėkmingai atakuoti, nes abiejų komandos pradėjo nuostabiai gintis. Ilgai trunkantys ir kvapą gniaužiantys epizodai, sulaukė ovacijų iš žiūrovų. Komandos taškas į tašką kovojo iki seto galo, tačiau LSU puolėjos seto pabaigoje puolė užtikrinčiau ir setą laimėjo 23:25.

Penktąjį setą VU pradėjo ryžtingai, tačiau puiki LSU gynyba ir iš jos atlošti taškai neleido VU tinklininkėms įsibėgėti į priekį, dėl to kova vyko taškas į tašką. Atrodė, kad šis setas tikrai nesibaigs tieks 15-uoju tašku, kol VU tinklininkės vidury seto suklupo, ir atlikusios keletą klaidų iš eilės (6:10), iki seto pabaigos nesugebėjo atlošti prarastų taškų, ko pasėkoje, turėjo pripažinti tinklininkių iš Kauno pergalę šiame sete (11:15) ir varžybose. Po varžybų abiejų komandų tinklininkės vienos kitoms negailėjo plojimų ir gražių žodžių.

Puslapis peržiūrėtas: 1529

Komentarai