Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Marijampolės Exleasingcar vs Kauno kolegija (3:2)

"B" lygos Didžiosios taurės didžiąjame finale pergalę namo išsiveža Marijampolės "Exleasingcar" ekipa įveikusi "Kauno Kolegijos" ekipą

"B" lygos Didžiosios taurės didžiąjame finale pergalę namo išsiveža Marijampolės "Exleasingcar" ekipa įveikusi "Kauno Kolegijos" ekipą

 Balandžio 24d. 20:15val., LSMU VA sporto rūmų salėje įvyko "B" lygos finalinės rungtynės, dėl aukso medalių. Jėgas surėmė dvi finalininkės ekipos: Marijampolės "Exleasingcar" ekipa ir "Kauno Kolegijos" tinklininkai. Po fantastiškos penkių setų kovos pergalę šventė Marijampoliečiai, rezultatu - 3:2, kure tapo Kauno Tinklinio Mėgėjų "B" lygos Didžiosios taurės absoliučiais nugalėtojais!

Pirmasis setas, kaip galima buvo ir tikėtis, prasidėjo aršia kova. Nei viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį, rezultatas nuolat buvo apylygis (5:5; 6:7). Vis tik "Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkai sugebėjo keliais taškais pabėgti nuo priešininkų komandos (16:20). Marijampolės "Exleasingcar" ekipos tinklininkai priešinosi nesustabdomai puolime žaidžiančiam M.Samuiliui, bet pasivyti varžovų komandos šiame sete jau nebepavyko. Stiprūs "Kauno Kolegijos" padavimai leido ir vėl jiems atitrūkti nuo priešininkų ekipos (17:23). Marijampoliečiai dar bandė pasivyti varžovus, tačiau pirmąjį setą stabiliau sužaidę "Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkai nugalėjo pirmąjame sete, rezultatu - 19:25 (0:1).

Antroji rungtynių dalis prasidėjo Marijampolės "Exleasingcar" ekipos dominavimu aikštelėjė. Nuo pat pirmųju taškų, jie rodė, kaip nori laimėti ir, kad dar niekas neprarasta (10:5). Tačiau "Kauno Kolegijos" tinklininkai nėra ta komanda, kuri nesugebėtų susikaupti, tačiau jiems sunkiai sekėsi pramušti puikius varžovų statomus blokus. Tada, galbūt pavargę, "Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkai pradėjo klysti, kas leido varžovams vėl pabėgti į priekį (20:12). Minutės pertraukėlėmis "Kauno Kolegijos" trenerė bandė stabdyti Marijampolės "Exleasingcar" ekipos užsivedimą. Vis tik tai nepadėjo. Sėkmingai seto pabaigą užbaigę Marijampolės ekipos tinklininkai, antrąjame sete laimėjo, rezultatu - 25:14 ir išlygino setų santykį (1:1).

Trečioji rungtynių dalis prasidėjo Marijampolės "Exleasingcar" ekipos mini spurtu. Apmąste savo klaidas, "Kauno Kolegijos" tinklininkai priešininkams net neleido pagalvoti apie pergalę ir ryžtingai kovėsi iki pat seto pabaigos. Tačiau, kad ir kaip stengėsi pasipriešinti "Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkai, tačiau A.Grinevičius ir P.Miliauskas puolime buvo nesustabdomi. Stebuklo neįvyko ir Marijampolės "Exleasingcar" komanda nugalėjo trečiąjame sete, rezultatu - 25:22 (2:1).

Ketvirtojo seto pradžioje, panašiai kaip ir trečiojo, vadeles savo rankose ir vėl laikė "Exleasingcar" tinklininkai. Dar seto pradžioje apsimainę keliomis rezultatyviomis atakomis, vėliau spurtavo didesniu rezultatu ir vėl diktavo savo sąlygas. Šį syk, turbūt per anksti patikėję savo pergalę, Marijampoliečiai atsipalaidavo, pradėjo klysti, o tuo naudodamiesi "Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkai rinkdami po taškelį žengė ketvirtojo seto pergalės link. Užsivedę tinklininkai troško pergalės, nes šis setas galėjo nulemti, kad jie pergalę atiduos varžovams, kas jiems suteikė daugiau motyvacijos, o ir sėkmė šiame sete šypsojosi jiems. Dar kelios rezultatyvios J.Laurinavičiaus atakos ir "Kauno Kolegija" laimi ketvirtąjį setą, bei išlygina setų rezultatą - 23:25 (2:2).

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė įtempta kova. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva Marijampolės  "Exleasingcar" ekipai (10:6), kiek vėliau jiems ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos. Užsivedusios ekipos aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Po ketvirtojo seto nesėkmės Marijampoliečiai sugebėjo rasti jėgų kovoti lemiamajame sete, daug agresyviau žaidė puolime, ko pasekoje išplėšė pergalę penktajame sete ir šios dienos rungtynėse! Setas baigėsi rezultatu - 15:11 (3:2).

Po rungtynių kalbintas Marijampolės "Exleasingcar" kapitonas R.Paškevičius, sakė: "Buvo labai geros ir sunkios varžybos. Priešininkai tikrai stiprūs, buvo smagu - geros varžybos!".

"Kauno Kolegijos" ekipos tinklininkas M.Vyštartas, sakė: Nusivylėm. Sužaidėm gerai kaip galėjom, bet nesigavo, jie geriau sužaidė šiandien. Liūdna".

Naudingiausiu "B" lygos Didžiosios taurės Didžiojo finalo žaidėju buvo išrinktas Marijampolės "Exleasingcar" ekipos tinklininkas -  Albertas Grinevičius. 

Puslapis peržiūrėtas: 6588

Komentarai