Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Raudondvaris vs LSMU (3:0)

„Raudondvario“ komanda užtikrintai žengė į MIX lygos pirmenybių finalą

„Raudondvario“ komanda užtikrintai žengė į MIX lygos pirmenybių finalą

Kovo 3-ąją 18val. Raudondvario gimnazijos sporto salėje buvo sužaistos atsakomosios pusfinalio rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „Raudondvario“ ir svečių LSMU komandų. Pergalę po 3 setų kovos iškovojo, bei kelialapį į finalą užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojai „Raudondvario“ ekipa.

Antrosios pusfinalio rungtynės prasidėjo nuo tikslių Benedikto Prekerio padavimų, leidusių šeimininkams pabėgti į priekį (6:1). LSMU iškart sureagavo į varžovų spurtą atstatydami pusiausvyrą (6:6). „Raudondvario“ komandai pirmaujant (10:8), LSMU surezgė puikią atkarpą pelnant 4 taškus be atsako (10:12), aikštelės šeimininkų negelbėjo ir paprašytą pertraukėlė, kadangi po jos LSMU pridėjo dar 3 taškus, taip spurtuodami 0:7, bei susikraudami nemenką pranašumą (10:15). Spurtais ir taškų serijomis pažymėtame sete, „Raudondvaris“ tuomet pelnė, net 9 taškus be atsako, taip ne tik panaikindami 5 taškų deficitą, bet ir perimdami iniciatyvą (15:19). Kaip jau buvo įprasta šiam rungtynių setui svečių komanda surengė mini spurtą pelnydami 3 taškus iš eilės, bei sušvelnino savo atsilikimą (19:18). Nors atrodė, jog pirmosios rungtynių dalies pabaiga bus sunkiai prognozuojama (21:20), aikštelės šeimininkai užtikrintai sužaidė seto pabaigą, bei pelnę paskutinius 4 taškus laimėjo permainingą pirmąją mačo dalį (25:20).

Nors antroji pusfinalio dalis prasidėjo lygiai (5:5), aikštelės šeimininkai laimėjo atkarpą 7:1, taip susikraudami ženklų pranašumą (12:6), kurį seto eigoje dar labiau padidino (16:8). Apsukų nemažinusi „Raudondvario“ ekipa vienu metu buvo įgijusi ir 10 taškų persvarą (22:12). Tiesa, LSMU baltos vėliavos anksčiau laiko nekėlė ir po tikslių Beno Kreišmono padavimų, sugebėjo perpus nukirpti varžovų pranašumą (22:17). Tačiau šeimininkai stabilizavo situaciją, bei tiksliomis atakomis, užtikrintai laimėjo ir antrąją mačo dalį (25:18).

Paskutiniame rungtynių sete geriau startavo jau LSMU tinklininkai (3:7), bet „Raudondvaris“ greitai rado atsakymus į varžovų sėkmingą startą, bei atsakydami savo tiksliu žaidimu, išlygino rezultatą (9:9). Trečiojoje mačo dalyje vyko atkakliausia kova, nei vienai komandai nepavyko įgyti ryškesnės persvaros, o skirtumas tarp komandų dažniausiai buvo 1-2 taškai (12:13); (17:16); (19:18). Pačioje seto pabaigoje rezultatas buvo lygus (20:20), bet šios rungtynių dalies kulminacija buvo analogiška pirmajam susitikimo setui, aikštelės šeimininkai ir vėl geriau sužaidė pačią pabaigą, bei laimėję trečiąją mačo dalį (25:22), šventė pergalę, bei tiesiausiu keliu žengė į MIX lygos finalą.

Seriją sausu rezultatu 2-0 laimėjusi „Raudondvario“ komanda tapo antruoju finalo dalyviu, kur jų jau laukia „Sporto fėjos & Korys“ ekipa, kuri taipogi šią savaitę sausu rezultatu 2-0 pranoko kitą Raudondvario komandą. Savo ruožtu serijas pralaimėjusios LSMU ir „Raudondvaris 2“ ekipos susigrums mažajame finale ir kovos dėl 3 vietos MIX lygos pirmenybėse. Finalo, bei mažojo finalo datos ir laikas bus paskelbtos artimiausiu metu.

Puslapis peržiūrėtas: 946

Komentarai