Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: MG Volley vs KSM „Startas ‒ 1“ (2:3)

Dviejų setų deficitą panaikinusi „MG Volley“ turėjo pripažinti KSM „Startas – 1“ pranašumą

Dviejų setų deficitą panaikinusi „MG Volley“ turėjo pripažinti KSM „Startas – 1“ pranašumą

Sausio 10-ąją 20:30val Jono Žemaičio – Vytauto mokyklos daugiafunkciniame centre po savo aštuntąsias rungtynes Vyrų tinklinio lygoje sužaidė aikštelės šeimininkų „MG Volley“ ir svečių KSM „Startas – 1“ komandos. Po permainingos ir įtemptos kovos pergalę po penkių setų kovos šventė svečių KSM „Startas – 1“ ekipa.

Nors susitikimą kiek geriau pradėjo svečiai (7:9), „MG Volley“ pelnė 6 taškus paeiliui, taip perimdami iniciatyvą (13:9), tiesa aikštelės šeimininkai neilgai džiaugėsi turėtą persvarą, kadangi KSM „Startas – 1“ tuoj pat atsakė savo spurtu išlygindami rezultatą (16:16). Nors „MG Volley“ dar kartelį rezgė pabėgimą nuo varžovų (20:16), KSM „Startas – 1“ turėjo savo atsakymų, bei pelnę 6 taškus be atsako išsiveržė į priekį (20:22). Tiksliai seto pabaigoje sužaidę svečiai išsaugojo trapų pranašumą, bei taip laimėjo banguotą pirmąją mačo dalį (23:25).

Sėkmingą pirmosios rungtynių dalies pabaigą KSM „Startas – 1“ perkėlė ir į antrojo susitikimo seto pradžią (4:8). Anksti įgytą pranašumą išsaugoję svečiai, seto eigoje padidino savo pranašumą iki rekordinių 6 taškų (12:18). Tiesa antroje seto pusėje „MG Volley“ atrodė jau kiek geriau ir sugebėjo sušvelninti savo atsilikimą perpus (18:21), tačiau varžovų šturmą atlaikę svečiai laimėjo ir antrąją rungtynių dalį (21:25).

Trečiosios rungtynių dalies pradžia prasidėjo lygia kova (7:7), nors aikštelės šeimininkai ir buvo trumpam atritrūkę į priekį (12:8), KSM „Startas – 1“ greitai sušvelnino atsilikimą iki minimalaus (12:11). Tačiau tuomet ir įvyko esminis lūžis trečiojoje susitikimo dalyje, „MG Volley“ pelnė, net 7 taškus be atsako, bei taip įgijo triuškinantį pranašumą (19:11), bei persvarą išsaugoję iki seto pabaigos užtikrintai laimėjo trečiąją mačo dalį (25:18).

Ketvirtojo seto pradžioje svečiams pavyko stabilizuoti savąjį žaidimą ir jie iškart išsiveržė į priekį (3:6), anksti įgytą 2-4 taškų pranašumą KSM „Startas – 1“ išlaikė ir setui įsibėgėjus (8:10), bei persiritus į antrąją jo dalį (13:17). Kuomet svečiai savo persvarą padidino iki rekordinės 5 taškų (13:18), vaizdas aikštelėje apsivertė aukštyn kojom, vieną po kitos sėkmingai atakas rengia „MG Volley“ sugebėjo ne tik žaibiškai panaikinti visą atsilikimą (18:18), bet iš viso pelnę, net 11 taškų be atsako tvirtai perimti kontrolę į savo rankas (24:18) ir galiausiai laimėti ketvirtąją rungtynių dalį (25:19), taip visą kovą perkeldami į lemiamą susitikimo dalį.

Lemiamas setas puikiai iliustravo šias sunkiai nuspėjamas, bei permainingas rungtynes. Iš pradžių puikią žaidimo bangą pagavę aikštelės šeimininkai po Manto Grinevičiaus padavimų, geriau startavo ir lemiamoje rungtynių dalyje (7:3). Kuomet atrodė, jog KSM „Startas – 1“ komandai rungtynės jau slysta iš rankų, svečių ekipa prie padavimų linijos stojus Ryčiui Nacevičiui atliko, kaip vėliau paaiškėjo lemiamą spurtą, KSM „Startas – 1“ pelnė 8 taškus paeiliui (7:11) ir iniciatyvos iš savo rankų daugiau nebepaleido (8:14), bei galiausiai laimėjo 5 setų trilerį prieš „MG Volley“ ekipą (9:15).

KSM „Startas – 1“ į savo sąskaitą įsirašė penktąjį laimėjimą per aštuonis susitikimus, bei Vyrų tinklinio lygos pirmenybėse šiuo metu žengia ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje. Savo ruožtu šeštąjį kartą per aštuonis susitikimus suklupusi „MG Volley“ pirmenybėse užima šeštąją poziciją.

Puslapis peržiūrėtas: 1394

Komentarai