Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Smūgių departamentas vs VivusSport (3:2)

Smūgių departamentas“ reguliarųjį Vyrų tinklinio lygos sezoną baigė dramatiška pergale prieš „VivusSport“ komandą

Smūgių departamentas“ reguliarųjį Vyrų tinklinio lygos sezoną baigė dramatiška pergale prieš „VivusSport“ komandą

Kovo 20-ąją Kauno technikos profesinio mokymo centre buvo sužaistos vienos iš paskutinių Vyrų tinklinio lygos reguliaraus sezono rungtynių. Paskutinį kartą reguliariame sezone į aikštę žengė šeimininkų „Smūgių departamento“ ekipa, kurie priėmė svečių „VivusSport“ komandą. Pergalę po 5 setų kovos iškovojo, bei už nesėkmę pirmajame pirmenybių rate savo varžovams atsirevanšavo „Smūgių departamento“ tinklininkai.

Turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje kiek geriau startavo šeimininkai „Smūgių departamentas“ (7:4), tiesa tuomet 5-iais taškais paeiliui atsakę „VivusSport“ patys įgijo trapų pranašumą (7:9). Pirmojoje susitikimo dalyje kiek rimčiau atsiplėšti nepavyko nei vienai komandai, o rezultatas dažnu atveju buvo lygus (14:14); (18:18). Esminis pirmojo seto spurtas įvyko pačioje pirmosios rungtynių dalies pabaigoje, esant lygiam rezultatui (18:18), „VivusSport“ pelnė 4 taškus be atsako (18:22) ir nors aikštelės šeimininkai bandė stabilizuoti situaciją paprašydami pertraukėlės, susikrauto pranašumo neiššvaistę svečiai laimėjo pirmąją mačo dalį (20:25).

Antrąjį rungtynių setą žymiai geriau pradėjo „VivusSport“ (3:9), tiesa aikštelės šeimininkai atsigavo po ankstyvo nokdauno, bei po truputį pradėjo mažinti savo atsilikimą (6:10); (11:14). Visą antrąją rungtynių dalį varžovus vytis privalėjusi „Smūgių departamento“ komanda buvo arti to, jog išlygintų rezultatą antrajame sete (18:20). Tiesa, svečiai ir vėl sužaidė galingą seto pabaigą, bei pelnę paskutinius 5 taškus laimėjo ir antrąją mačo dalį (18:25).

Trečiojo seto pradžioje vyko lygi ir atkakli kova, o komandos keitėsi taškais (6:6); (8:8); (12:12). Nors tuomet po tikslių ir sėkmingų Igno Matulaičio padavimų „Smūgių departamentas“ šiek tiek truktelėjo į priekį (16:12), „VivusSport“ greitai sureagavo į situaciją, bei kiek sušvelnino savo atsilikimą (19:17), o pačioje trečiosios rungtynių dalies pabaigoje ir išlygino rezultatą (22:22). Seto kulminacijoje „Smūgių departamentas“ per tašką nuo pergalės šioje susitikimo dalyje, pirmą kartą atsidūrė rezultatui esant (24:22), tačiau „VivusSport“ likvidavo abu “setpointus” (24:24). Nors svečiai sugebėjo panaikinti ir trečiąjį “setpoint’ą” (25:24), dar kartą išlygindami rezultatą (25:25), galiausiai 2 taškus paeiliui pelnę aikštės šeimininkai laimėjo permainingą trečiąjį setą rezultatu (27:25).

Ketvirtoji susitikimo dalies pradžia tapo analogiška, ką tik vykusiam setui, komandos rungėsi taškas į tašką (8:8); (10:10). Tačiau antroji šio seto dalis jau priklausė „Smūgių departamento“ ekipai, iš pradžių jie laimėjo atkarpą 7:1, taip tvirtai perimdami iniciatyvą (17:11), apsukų nemažinę aikštelės šeimininkai įgijo ir 8-ių taškų pranašumą (22:14). Nors „VivusSport“ dar bandė gelbėtis iš kritinės situacijos, bei pelnę 4 taškus paeiliui perpus nukirpo savo atsilikimą (22:18) po kiek geresnės svečių atkarpos nesutrikę „VivusSport“ sėkmingai finišavo ketvirtojoje rungtynių dalyje (25:18), taip išplėšdami lemiamą rungtynių setą.

Lemiama rungtynių dalis prasidėjo nuo 4-ių paeiliui „VivusSport“ klaidų (4:0), tiesa svečiams žaibiškai pavyko stabilizuoti situaciją, bei atstatyti pusiausvyrą (4:4). Nors „Smūgių departamentui“ ir vėl iš karto pavyko įgyti trapią 2-iejų taškų persvarą (7:5), esminia ir lemiama atkarpa galima laikyti aikštelės šeimininkų spurtą rezultatui esant (9:7), tuomet „Smūgių departamento“ tinklininkai pelnė net 5 be taškus be atsako (14:7), taip išspręsdami visus klausimus dėl šiandienos dvikovos nugalėtojo (15:9).

Už nesėkmę pirmajame pirmenybių rate savo šiandieniniams oponentams atsirevanšavusi „Smūgių departamento“ ekipa reguliarųjį sezoną baigė savo sąskaitoje turėdami 7 laimėjimus per 16-lika susitikimų. „Smūgių departamentas“ Vyrų tinklinio lygos reguliariajame sezone finišavo, įsitaisydami pačioje turnyrinės lentelės viduryje ir 9-ių komandų rikiuotėje, užėmė 5-ąją poziciją. Savo ruožtu 4-ąją nesėkmę paeiliui patyrusiai „VivusSport“ komandai, tai buvo 6-tas pralaimėjimas per 15-lika rungtynių. „VivusSport“ turnyrinėje lentelėje šiuo metu žengia 4-oje vietoje, o savo paskutiniąsias reguliaraus sezono rungtynes sužais jau rytoj  prieš Kauno kolegijos tinklininkus.

Puslapis peržiūrėtas: 917

Komentarai