Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Nuostatai » „Meistro kodas“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas

LVTČT Komisijos

2023 m. spalio 20d. nuotoliniu apklausos būdu Protokolo Nr. 

2023 – 2024 m. „MEISTRO KODAS“ LIETUVOS VYRŲ TINKLINIO ČEMPIONATO

NUOSTATAI

1. Tikslas ir uždaviniai.

1.1. Išaiškinti pajėgiausias vyrų tinklinio komandas.
1.2. Išaiškinti geriausius komandų žaidėjus ir geriausią čempionato žaidėją.
1.3. Populiarinti tinklinio žaidimą.

2. Vadovavimas.

2.1. Čempionatui vadovauja: Kauno tinklinio mėgėjų lyga (toliau – KTML).
2.2. Čempionato vyriausią teisėją tvirtina LVTČT Komisija.
2.3. Čempionato varžyboms teisėjauja vyriausiojo teisėjo paskirti teisėjai. 
2.4. Čempionato vyriausias teisėjas teikia teisėjų darbo ataskaitą LVTČT Komisijos paskirtam atsakingam asmeniui.

3. Vykdymo laikas ir vieta.

3.1. 2023 – 2024m. čempionatas vykdomas 2023m. Spalio – 2024 kovo mėnesiais.
3.2.Čempionato rungtynės vykdomos šiokiadieniais (ne anksčiau 18.00 val. ir ne vėliau 21.00 val.), šeštadieniais ir sekmadieniais (ne anksčiau 11.00val. ir ne vėliau 20.00val.).
3.3. Varžybos vykdomos pagal LVTČT Komisijos patvirtintą varžybų tvarkaraštį.
3.4. Klubas Čempionate gali deleguoti dvi komandas: Pagrindinę komandą ir dublerių komandą.
  3.4.1.Klubas delegavęs čempionate dvi komandas (pagrindinę ir dublerių komandą (toliau antroji.)), turi galimybę iškritus iš čempionato antrajai komandai ir nepatekus jai į finalinį etapą, įregistruoti į pagrindinės komandos vardinę papildomą paraišką iki trijų žaidėjų iš antrosios komandos.
3.5. Komandą sudaro žaidėjai, vyr. treneris, daugiausiai 2 (du) trenerio asistentaikomandos gydytojas (fizioterapeutas). Maksimalus komandos žaidėjų skaičius 20.

Rungtynėms komandos registruojamų žaidėjų maksimalus skaičius – 14, minimalus – 7 žaidėjai. Galima komandos rungtynėse sudėtis:

14 žaidėjų -12 + 2 libero;
13 žaidėjų -11 + 2 libero;
12 žaidėjų -10 +2 libero arba 11 + 1 libero;
11 žaidėjų -9 + 2 libero arba 10 + 1 libero;
10 žaidėjų -8 + 2 liberoarba 9 + 1 libero;
9 žaidėjų -7 + 2 libero arba 8 + 1 libero;
8 žaidėjų - 7 + 1 libero;
7 žaidėjai + 0 libero.

3.6. Vienoje komandoje (klube) galima registruoti ne daugiau kaip 4 (keturis) legionierius. Legionieriumi laikomas dalyvis/žaidėjas (-a), kuris (-i) yra ne Lietuvos Respublikos pilietis (-ė) ir priklauso kitai šalies nacionalinei tinklinio federacijai. Užsienio piliečiai   (Išskyrus Rusijos bei Baltarusijos pilietybę turinčius sportininkus. (VK Nutarimu Nr. 147)) gali atstovauti Lietuvos klubą (komandą) tik turėdami FIVB patvirtintą transferio procedūros atlikimo  sertifikatą.
3.7. Varžybose gali dalyvauti tik tie žaidėjai, kurie yra LTF patvirtintame komandos 20-ies žaidėjų sąraše ir turi LTF salės tinklinio licencija.
3.8. Komandos papildomai žaidėjus gali registruoti ne vėliau kaip iki pirmųjų atkrintamųjų rungtynių.  
3.9. Jeigu komanda registruoja daugiau kaip 20 žaidėjų, už kiekvieną žaidėją kartu su papildoma paraiška komanda turi sumokėti 30 EUR žaidėjo registracijos mokestį.
3.10. Atkrintamąjame čempionato etape gali dalyvauti tie žaidėjai, kurie buvo registruoti į vardinę komandos paraišką (ar papildomą paraišką) iki pirmųjų atkrintamųjų rungtynių. Finaliniame čempionato etape gali dalyvauti tie sportininkai, kurie į komandos vardinę paraišką buvo registruoti iki pirmų atkrintamųjų rungtynių ir sužaidę mažiausiai trejas rungtynes (atrankiniame ir atkrintamąjame etapuose).
3.11. Žaidėjas Lietuvos čempionate gali atstovauti tik vieną klubą, kad neprieštarautų 3.12 punktui.
3.12. Iki pirmų atkrintamųjų rungtynių žaidėjas sužaidęs  vienerias rungtynes už savo komandą  ir gavęs raštišką klubo sutikimą (to reikia jei žaidėjas buvo pasirašęs sportinės veiklos ar kitą bendradarbiavimo sutartį su klubu) gali pereiti į kitą komandą. Tas pats žaidėjas pereiti į kitą komandą gali vieną kartą. Žaidėjas, perėjęs į kitą klubą ir už jį sužaidęs vienerias rungtynes iki pirmųjų atkrintamųjų rungtynių gali grįžti atgal į komandą, kurioje buvo registruotas. Kitokie žaidėjų perėjimai iš vienos  komandos į kitą 
draudžiami. Už sportininkių perėjimą iš vienos komandos į kitą taikomas 200 EUR mokestis, kurį sumoka priimantis sportininką klubas ir kuris išsidėsto sekančiai: 
sportininkas (ai) registruojami kitame klube tik po to, kai priimantis klubas perveda 150 EUR į išleidžiančio klubo sąskaitą ir 50 EUR į LTF sąskaitą LT727300010002452666 AB “Swedbankas” už atliktą sportininko (-ų) transferį, apie tai informuodamas LTF generalinį sekretorių.

4. Vykdymo sistema.

4.1. Čempionato rungtynės vykdomos vadovaujantis oficialiomis FIVB tinklinio žaidimo taisyklėmis
4.2. Čempionatas bus vykdomas trimis etapais:
   4.2.1 Pirmas etapas – atrankinis;
   4.2.2 Antras etapas – atkrintamosios;
   4.2.3 Trečias etapas – finalinis.

Atrankinis etapas

4.3. Komandos žaidžia dviejų ratų sistema, vienas rungtynes išvykoje, kitas namuose. Etapą vykdant dviejų ratų sistema, už pergalę rezultatu 3:0 ir 3:1 komandai skiriami trys taškai, už pergalę rezultatu 3:2 – du taškai, už pralaimėjimą rezultatu2:3 – vienas taškas, už pralaimėjimą 0:3 ir 1:3 nulis taškų, už neatvykimą - minus vienas taškas. Etape komandų vietos nustatomos pagal didžiausią surinktų taškų sumą. Aukštesnę vietą užima komanda, surinkusi daugiausiai taškų. Dviem ir daugiau komandų surinkus vienodai taškų, aukštesnę vietą užima ta komanda:
   4.3.1 Turinti didesnį laimėtų rungtynių skaičių tarp visų etape dalyvaujančių komandų;
   4.3.2. Kurios yra geresnis laimėtų/pralaimėtų setų santykis tarp visų etape dalyvaujančių komandų;
   4.3.3. kurios yra geresnis laimėtų/pralaimėtų taškų setuose santykis tarp visų etape dalyvaujančių komandų.

Komandoje žaidžiant neregistruotam arba diskvalifikuotam žaidėjui komandai užskaitomas pralaimėjimas 0:3 (0:25; 0:25; 0:25) ir užskaitomas minus vienas taškas. Rungtynių metu diskvalifikuotam žaidėjui neleidžiama dalyvauti kitose vieneriose rungtynėse. Komandai neatvykus į rungtynes be pateisinamos priežasties (,,force majeure” – auto įvykis, žaidėjų epidemijos, gamtos stichijos) arba komandai nebaigus rungtynių (pasišalinus iš aikštelės) skiriama 300 (trys šimtai) EUR bauda. LTF VK priima sprendimą dėl tolimesnio tokios komandos dalyvavimo kituose LTF organizuojamose varžybose.

Atkrintamasis etapas

4.4. Šiame etape dalyvauja 1-7 vietas užėmusios komandos, taip pat Gargždų „Amber Arlanga“ komanda, kuri nuo ketvirtfinalio pozicionuojama atkrintamųjų schemoje kaip 1-ąją vietą po reguliaraus etapo užėmusi komanda. 8-9 vietas užėmusios komandos baigia pirmenybes.
4.5. Atkrintamasis etapas dėl patekimo į Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalinį etapą vykdomos iki 2 (dviejų) pergalių, išvyka – namai sistema. Pirmosios rungtynės žaidžiamos aukštesnę vietą užėmusių komandų aikštelėse, atsakomosios žemesnę vietą užėmusių komandų aikštelėje ir esant reikalui papildomas susitikimas yra žaidžiamas aukštesnę vietą užėmusių komandų aikštelėje. 
4.6. Atkrintamosios varžybos bus vykdomos pagal tokią sistemą:

((Gargždai – 7 vieta) - (3 vieta – 4 vieta))---((2 vieta – 5vieta) - (1 vieta – 6 vieta)) 

4.7. Komandos laimėjusios ketvirtfinalyje patenka į A Pogrupio TOP-4 ir kovoja dėl Lietuvos vyrų tinklinio čempionato A Pogrupio apdovanojimų:

((Gargždai – 7 vieta) nugalėtojas - (3 vieta – 4 vieta)) nugalėtojas---((2 vieta – 5vieta) nugalėtojas- (1 vieta – 6 vieta)) nugalėtojas

4.8. Komandos pralaimėjusios ketvirtfinalyje patenka į B Pogrupio TOP-4 ir kovoja dėl Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B Pogrupio apdovanojimų:

((Gargždai – 7 vieta) pralaimėtojas - (3 vieta – 4 vieta)) pralaimėtojas---((2 vieta – 5vieta) pralaimėtojas - (1 vieta – 6 vieta)) pralaimėtojas

Finalinis etapas

4.9. A ir B Pogrupių finalinės varžybos žaidžiamos iš vienų rungtynių organizatorių paskirtoje salėje. Pirmąją finalinių varžybų dieną žaidžiami pusfinaliai, sekančią dieną Didysis ir Mažasis finalai. 

5. Vykdymo sąlygos.

5.1. 2023 - 2024 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionate dalyvaujančios komandos visas išlaidas, susijusias su komandų dalyvavimu čempionate (kelionė, nakvynė, maitinimas ir kt.) padengia pati komanda. Priimanti komanda atsakinga už tinkamą žaidimo salės parengimą, pasirūpina medicininiu personalu, rungtynių sekretoriumi(-e), el-protokolo sekretoriumi(e), statistu, tablo teisėju (komentatoriumi), aprūpina 4 žaidybiniais „Molten“ V5M5000 kamuoliais (kamuoliai turi būti švarūs ir nesudėvėti) ir 7 Molten V5M5000 kamuoliais atvykusią komandą rungtynių apšilimui. Priimanti komanda rungtynėms turi suteikti min. 6 litrus negazuoto geriamojo vandens varžovų komandai.
5.2. Su rungtynių personalu atsiskaitoma ne vėliau kaip per 5 darbo dienas po rungtynių. Neatsiskaičius per nustatytą laiką, skaičiuojami delspinigiai - 10 Eurų už pradelstą dieną. Per 30 dienų nuo rungtynių dienos neatsiskaičius su rungtynių personalu (įskaitant delspinigių sumokėjimą) svarstomas klausimas dėl tolimesnio klubo dalyvavimo čempionate. Už rungtynes Tarptautinės kategorijos teisėjams bei teisėjams kandidatams į tarptautinę kategoriją mokama (60,- EUR), nacionalinės kategorijos teisėjams mokama (50,- EUR), I-os kategorijos teisėjams – (30,- EUR), sporto teisėjams – (20 Eur), sekretoriams (-ėms) ir el-protokolo sekretoriams (-ėms) – (25,- EUR),atskaičius mokesčius. Komandų statistams mokama pagal individualų susitarimą, bet negali būti mažiau nei (20,- EUR). Be to, apmokamos atvykusio teisėjo kelionės išlaidos. Teisėjui atvykus savo transportu, apmokama už kurą, skaičiuojant 100 kilometrų 10 litrus kuro. Teisėjui vykstant teisėjauti daugiau negu 100 km atstumu į jam paskirtas rungtynes, jam papildomai mokama 20 Eur. neapmokestinamoji piniginė kompensacija, kuri nustatoma atsižvelgiant į LR Vyriausybės patvirtintas viešųjų renginių ir aukšto meistriškumo sporto treniruočių stovyklų dalyviams skiriamų neapmokestinamųjų piniginių kompensacijų dydžių ir mokėjimo tvarkos taisykles.
5.3.  I-as teisėjas po rungtynių (ne vėliau kaip praėjus vienai valandai po rungtynių pabaigos) privalo pranešti rezultatą vyriausiajam teisėjui, nurodant bendrą rungtynių ir kiekvieno seto rezultatą. Šis punktas galioja tik tuo atveju, kai rungtynių metu atsiradus nenumatytiems nesklandumams sutrinka el-protokolo programa ir tų nesklandumų neįmanoma greitu metu pašalinti.
5.4. I-as teisėjas po rungtynių ne vėliau kaip 1 val. po praėjusių rungtynių privalo atsiųsti el .paštu teisejai@ltf.lt rungtynių teisėjo ataskaitą (Priedas Nr.1) LTF. Už šių sąlygų nevykdymą I-ajam teisėjui skiriama –50 EUR bauda.
5.5. LTF čempionato rungtynėms, edukaciniais tikslais, gali būti paskirtas LTF rungtynių komisaras. Rungtynių komisaras neturi galios keisti I – ojo ar II – ojo teisėjų priimtų sprendimų.
5.6. Finaliniame etape varžybų vykdymo išlaidas: teisėjų kelionės, ir teisėjavimo (pirmo, antro teisėjo, linijų teisėjų ir sekretorės (-iaus)) ir el-protokolo sekretorės (- iaus)), medicininio aptarnavimo finansuoja čempionato vykdytojas. Komandos finalininkės pasirūpina statistu per savo finalo varžybas ir apmoka statistui  atlygį už jo suteiktas paslaugas.
5.7. Čempionato startinis mokestis – 700,- EUR. Dalyvio startinis mokestis mokamas paraiškos pateikimo metu per LTF renginių programą. Kartu su dalyvio startiniu mokesčiu, komanda kartu moka ir žaidėjo metinę salės tinklinio licencija, kuri siekia 15 EUR. sumą žaidėjui. Už rungtynių vykdymui keliamų reikalavimų pažeidimus, kurie yra fiksuojami “rungtynių ataskaitoje” (priedas Nr.1), aikštelės šeimininkams skiriama LTF nustatyto dydžio bauda (priedas Nr.2), kurią komanda privalo sumokėti iki sekančių pirmų čempionato rungtynių. Komanda nesumokėjusi baudos, netenka teisės toliau dalyvauti čempionate, kol bauda nėra sumokėta.
5.8. Nesportiškas ir netinkamas elgesys yra draudžiamas. Nesportišku ir netinkamu elgesiu laikomas elgesys iki varžybų, varžybų metu, po varžybų, renginių metu ar bet kuriuo kitu laiku ir bet kurioje kitoje vietoje, jei tokie veiksmai yra nukreipti į bet kurį varžybų dalyvį ar oficialų varžybų asmenį. Grasinimai, įžeidinėjimai, žeminantis elgesys teisėjų, sekretoriato, oficialių LTF asmenų ar darbuotojų atžvilgiu, prieš rungtynes, jų metu ar po rungtynių bauda siekia 300 EUR (trys šimtai). Bauda skiriama nesportišką ar netinkamą elgesį parodžiusio asmens (žaidėjo, trenerio ar kito asmens įtraukto į komandos paraišką) atstovaujamam klubui. Dėl sankcijų taikymo asmeniui/klubui, sprendimą priima LTF VK vadovaujantis galiojančiu LTF Etikos kodeksu.
5.9. Komandoms rekomenduojama aikštelės žaidybinį plotą atitverti reklaminiais ar kitais apsauginiais atitvarais dėl žaidėjų ar kito komandos bei rungtynių personalo saugumo užtikrinimo rungtynių metu. Aptvėrus aikštelės žaidybinį plotą, jame gali būti tik rungtynių personalas ir paraiškoje esantis įtraukti žaidėjai, treneriai ar kitas komandos personalas.
5.10. Komandoms dalyvaujančioms čempionate ir jų visam personalui yra draudžiama dalyvauti bet kokiuose azartiniuose lošimuose, įskaitant lažybas ir totalizatorius, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai galėtų turėti įtakos LTF organizuojamam 
čempionatui ir jo varžybų baigčiai. Už šių išvardintų reikalavimų pažeidimus, klubui ar 
asmeniui (žaidėjui, treneriui ar kitam asmeniui įtraukto į komandos paraišką) skiriama LTF nustatyto dydžio bauda arba diskvalifikacija iš čempionato. Dėl baudos dydžio ar diskvalifikacijos sprendžia LTF VK kartu su LVTČT Komisija.
5.11. Čempionate I-ą ir II-ą teisėjus bei finaliniame etape linijų teisėjus skiria čempionato vyr. teisėjas.
5.12 Kiekvienas komandos žaidėjas privalo pasirašyti komandos paraiškos priede Nr.3 „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti LVTČ tinklinio varžybose“. Žaidėjas, pasirašydamas nurodytame priede patvirtina ir garantuoja, kad jo sveikatos būklė yra tinkama dalyvauti LVTČ tinklinio varžybose, žaidėjas dėjo pakankamas ir protingas pastangas, kad jo sveikatos būklė būtų patikrinta kompetentingų specialistų ir patvirtinta kompetentingų specialistų išvada, žaidėjo sveikatos būklė bus tinkama visą laikotarpį, kol jis dalyvauja LVTČ varžybose, žaidėjas, esant reikalui, reguliariai tikrinsis savo būklę, o jei paaiškės ar kils bent mažiausių abejonių, kad žaidėjas negali dalyvauti LVTČ varžybose, pats, savo iniciatyva nutrauks dalyvavimą LVTČ varžybose. Jei žaidėjo pareiškimai ir garantijos yra ar taps neteisingi, žaidėjas, sąmoningai ar dėl neatsargumo tikrindamasis sveikatos būklę nuslėps bet kokias aplinkybes, galinčias lemti žaidėjui neigiamas pasekmes ar dėl kurių žaidėjas nebūtų gavęs kompetentingų specialistų sprendimo dalyvauti LVTČ varžybose, žaidėjas, pasirašydamas komandos paraiškos priede „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti LTVČ tinklinio varžybose“, patvirtina, kad pats savo valia prisiima visas galimas neigiamas pasekmes.
7. Komandos vadovas ar kitas komandos paraišką teikiantis asmuo užtikrina, kad visi paraiškoje nurodyti komandos žaidėjai yra pasirašę komandos paraiškos priedą Nr.3 „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti LVTČ tinklinio varžybose“, Nurodytą priedą Nr.3 su komandos žaidėjų parašais komandos vadovas ar kitas komandos paraišką teikiantis asmuo privalo saugoti neribotą laiką ir esant čempionato organizatorių prašymui nedelsiant pateikti paraiškos priedo Nr.3 patvirtintą kopiją.
8. LVTČ organizatoriai neatsakingi už žaidėjų sveikatos būklę ir galimus jos sutrikimus varžybų metu.

6. Varžybų statistika ir el-protokolas.

6.1. LTF įsipareigoja išduoti čempionate dalyvaujančioms komandoms el-protokolo ir 
Data-Volley metines licencijas ir nuorodas į šių programų atsisiuntimą. Komandos šias statistikos ir el-protokolo programas privalo naudoti kiekvienų namų rungtynių metu. Visais statistikos ir el-protokolo klausimais galima kreiptis į organizatorių 
el-paštu: info@ktml.lt Klubas įsipareigoja užtikrinti visų savo namų rungtynių video įrašą, kuris turi būti saugomas iki čempionato pabaigos dėl galimų programų gedimų varžybų realiuoju laiku.
6.2. Klubas įsipareigoja 24 val. prieš būsimas savo namų rungtynes atlikti rungtynių techninės dalies patikrą Data-volley (statistikos programa) ir el-protokolo 
(e-scoresheet) programose. Ši patikra reikalinga identifikuoti galimas klaidas programose ir jas pašalinti turint tam tikrą rezervinį laiką prieš būsimas rungtynes. Identifikavus programose klaidas prašome kreiptis
el-paštu: info@ktml.lt  Už šio punkto nevykdyma skiriama LTF nustatyto dydžio bauda (Priedas Nr. 2).
6.3. Klubas įsipareigoja užtikrinti ir teikti Lietuvos tinklinio čempionate e-protokolo ir statistikos duomenis namų varžybų metu realiuoju laiku.
6.4. Klubas paskiria ne mažiau kaip 2 (du) atsakingus asmenis, suprantančius anglų k., kurie dirbtų su įdiegta sistema, laikytųsi LTF mokymų metu jiems suteiktų instrukcijų, palaikytų nuolatinį ryšį su LTF paskirtu kuratoriumi ir užtikrintų pateikiamų duomenų tikslumą, išsamumą ir pateikimą varžybų realiu laiku;
6.5. Klubas užtikrina, kad Klubo paskirti atsakingi asmenys būtų pasiekiami numatytų namų varžybų metu Skype/mobiliu tel. Ar kitomis, iš anksto sutartomis ryšio priemonėmis. Atsakingų asmenų kontaktai turi būti nurodyti  pirminėje komandos paraiškoje registruojantis dalyvauti čempionate.
6.6. Klubas užtikrina bendradarbiavimą su paskirtu organizatoriumi ir derinti su juo bet kokias, su duomenų pateikimu iškilusias problemas, iš karto identifikavus problemų atsiradimą. Visais klausimais galima kreiptis į organizatorių el-paštu: info@ktml.lt
6.7. Klubas užtikrina, kad Klubo paskirti atsakingi asmenys prisijungtų prie e-sistemos ne vėliau kaip 40 min. Prieš kiekvienas namų varžybas ir bus prisijungę visų varžybų metu iki kol pateikti duomenys bus patikrinti ir patvirtini po varžybų;
6.8. Klubas turi užtikrinti techninius reikalavimus: kad varžybų vietoje interneto greitis būtų ne mažesnis kaip 0,256 Mbit/sek ir duomenų atsisiuntimo duomenys 2.0 Mbit/sek. Kokybiškam duomenų tiekimui rekomenduojamą naudoti duomenų perdavimo laidą iš routerio į kompiuterį;
6.9. Klubas įsipareigoja neperduoti surinktų duomenų tretiesiems asmenims be LTF žinios.
6.10. Klubas užtikrina, kad visų namų rungtynių metu bus naudojamas spausdintuvas ir po kiekvieno rungtynių seto priimančios komandos statistas išdalina komandų vyr. treneriams atspausdintus įvykusio seto statistinius duomenis.
6.11Jeigu Klubas neįvykdo arba netinkamai įvykdo savo įsipareigojimus (numatytus 
nuostatuose dėl elprotokolo ir statistikos), LTF turi teisę pareikšti pretenziją Klubui dėl 
įsipareigojimų nevykdymo ir reikalauti iš Klubų atlyginti LTF patirtus susidariusius nuostolius, jeigu ji dėl Klubų kaltės negalės įvykdyti savo įsipareigojimų trečiosioms šalims. Už 6.8. punkte išvardintų reikalavimų pažeidimus, aikštelės šeimininkams skiriama LTF nustatyto dydžio bauda (priedas Nr.2).
6.12. Klubas turi užtikrinti techninius reikalavimus: kad varžybų vietoje interneto greitis būtų ne mažesnis kaip 0,256 Mbit/sek ir duomenų atsisiuntimo duomenys būtų 2.0 Mbit/sek. Kokybiškam duomenų teikimui rekomenduojama naudoti duomenų perdavimo laidą iš routerio į kompiuterį.
6.13. Klubas užtikrina, kad visų namų varžybų metu bus naudojamas spausdintuvas ir po kiekvieno rungtynių seto priimančios komandos statistas išdalina komandų vyr. treneriams atspausdintus įvykusio seto statistinius duomenis.

7. Pozicionavimas, komunikacija.

7.1. Klubai savireklamos ir komunikacijos tikslais privalo naudoti pilną LVTČ pavadinimą tekstinėje ir garsinėje medžiagoje – Lietuvos „Meistro kodas“ vyrų tinklinio čempionatas. Čempionato logotipą vaizdo klipuose, plakatuose ir/ar kitoje vaizdinėje medžiagoje.
   7.1.1. Dėl LTF ir LVTČ logotipų naudojimo reikalavimų kreiptis į organizatorių el.paštu; info@ktml.lt .
7.2. Klubams rekomenduojama turėti oficialią paskyrą bent viename socialiniame tinkle („Facebook“ arba „Instagram“) ir jame skelbti naujausią informaciją apie klubą bei su klubu ir/ar su LVTČ susijusias naujienas.
7.3. Pateikti čempionato rėmėjų reklaminiai tentai, rollup‘ai privalo būti pozicionuojami viso čempionato rungtynių metu. 
7.4. Klubams rekomenduojama įsigyti foto/video sieną pagamintą pagal LTF pateiktą maketą, išmatavimus ir ją naudoti komunikacijos tikslais.
7.5. Rekomenduojama fotografuoti, filmuoti ir transliuoti rungtynes siekiant didesnio klubo matomumo virtualioje erdvėje.
7.6. Pasibaigus rungtynėms rekomenduojama komandos atstovui vaizdo įraše trumpai apžvelgti rungtynes ir paruoštą trumpą video medžiagą (iki 2 min.)tą pačią dieną išsiųsti  LTF atstovui el. paštu: dominykas.genevicius@gmail.com ir/arba patalpinti klubo socialiniame tinkle“facebook”, atsiunčiant teksto kopiją el. paštu: dominykas.genevicius@gmail.com

8. Registracija, paraiškos ir kita dokumentacija.

8.1.Komandos norinčios dalyvauti 2023 – 2024 m. Lietuvos „Meistro kodas“ vyrų tinklinio čempionate privalo užsiregistruoti per LTF renginių sistemą events.ltf.lt  iki 2023 spalio 16d.
8.2.Komandos užsiregistravusios ir dalyvaujančios čempionate turi užsipildyti savo 
komandos paskyrą Data-Volley sistemoje, kur turi būti: komandinė nuotrauka, komandos logotipas, žaidėjų ir kito personalo paso tipo nuotraukas. Pageidaujama, kad nuotraukose žaidėjai ir kitas personalas dėvėtų komandos ekipiruotę. Visa ši komandos  informacija turi būti įkelta iki spalio mėn. 31 d.
8.3. Rungtynėms galima registruoti ne daugiau 14 žaidėjų ir ne mažiau 7 žaidėjų iš LTF patvirtinto komandos 20-ies žaidėjų sąrašo sistemoje.

9. Protestų padavimo tvarka.

9.1. Protestas pateikiamas taisyklėse numatyta tvarka. Pareiškimas apie protesto padavimą turi būti fiksuojamas rungtynių protokole ne vėliau kaip 1 val. pasibaigus rungtynėms. Išsamus protestas turi būti atsiųstas į LTF per 3 kalendorines dienas po rungtynių.
9.2. Protestą paduodanti komanda 1-ąją d.d. po rungtynių perveda į LTF sąskaitą LT727300010002452666 AB “Swedbank” 100 eurų (šimto EUR) mokestį. Jei protestas patenkinamas – pinigai grąžinami.
9.3. Protestus nagrinėja ir sprendimus priima LVTČT Komisija keturių darbo dienų laikotarpyje nuo protesto padavimo datos.

10. Apdovanojimas.

10.1. Čempionato komandos prizininkės apdovanojamos taurėmis. Komandos prizininkės apdovanojamos atitinkamo laipsnio diplomais, treneriai ir žaidėjai atitinkamo laipsnio medaliais.

Priedas Nr.1

2023– 2024 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionato
 Rungtynių ataskaita 

 

Vieta: _________________________________   Data: 202_m.___________mėn.___d.      Laikas: _____val.

 

Teisėjo ataskaita

 

Yra

Nėra

1. Medicininis aprūpinimas

 

 

2. Komandų pristatymas pagal reikalavimus

 

 

3. “MoltenV5M5000” kamuoliai (4 žaidybiniai ir 7 apšilimui)

 

 

4. Pramankštos zona 3x3 m., kuri turi būti pažymėta lipnia juosta ant salės grindinio.

 

 

5. Kamuolių padavinėtojai

 

 

6. Tinklo aukščio matuoklė

 

 

7. Pašluostės grindims ir/ar grindų valytojas

 

 

8. Tinklo stovų apsaugos

 

 

9. Neužtikrintas tinkamas žiūrovų (sirgalių) elgesys. (dėl agresyvių sirgalių veiksmų  nutrauktos rungtynės)

 

 

10. Kitas teisėjo nuomone įvykdytas pažeidimas

 

 

11. El- protokolo ir statistikos duomenų namų varžybų metu realiuoju laiku užtikrinimas

 

 

12. Reklaminiai ar kiti apsauginiai žaidybinio aikštelės ploto atitvarai

 

 

I-ojo teisėjo pastabos:

 

 

 

 

(pažym.+)

 

A Komandos treneris                                       B Komandos treneris                                               I-as Teisėjas
_________________                                        __________________                                      _________________
        (parašas)                                                    (parašas)                                                            (parašas)

Teisėjų darbo įvertinimas 10 balų sistemoje (1- nepatenkinamai; ...10- puikiai) pažymėti X

A komandos trenerio įvertinimas:

 12345678910
I-as teisėjas          
II-as teisėjas          

B komandos trenerio įvertinimas:

 12345678910
I-as teisėjas          
II-as teisėjas          


Užpildytą rungtynių ataskaitą pirmasrungtynių teisėjas privaloel.paštu adresu teisejai@ltf.lt atsiųsti iš karto po rungtynių.

 

 

 

Priedas Nr.2

 

Baudų, skiriamų aikštelės šeimininkams už rungtynių vykdymui keliamų reikalavimų pažeidimus, lentelė 

 

Reikalavimai, būtini čempionato rungtynių vykdymuiNėraBaudos dydis (EUR)
1. Medicininis aprūpinimas 150,- ir pralaimėjimas 0:3
2. Komandų pristatymas pagal reikalavimus 30,-

3. “MoltenV5M5000” kamuoliai (4 žaidybiniai ir 7 apšilimui

atvykusios komandos)

 260,-
4. Pramankštos zona 3x3 m. 30,-
5. Kamuolių padavinėtojai 30.-
6. Tinklo aukščio matuoklė 30.-
7. Pašluostė grindims ir grindų valytojas 30.-
8. Tinklo stovų apsaugos 290.-
9. Ne laiku ar neatsiųsta rungtynių ataskaita 50,-
10. Neužtikrintas tinkamas žiurovų (sirgalių) elgesys. (dėl agresyvių sirgalių veiksmų nutrauktos rungtynės) 

Pralaimėjimas 0:3

ir bauda150,- 1500,- EUR. Sprendžia LTF VK

11. Kitas teisėjo nuomone įvykdytas pažeidimasLTF VK sprendimas
12. El- protokolo ir statistikos duomenų namų varžybų metu realiuoju laiku neužtikrinimas 

Bauda 1500,- 15000,- EUR.

Sprendžia LTF VK

13. Nesuteiktas geriamasis vanduo varžovų komandai 30,-
14. Rungtynių techninės dalies patikros Data volley ir el- protokolo programose neužtikrinimas 50,-
15. Rungtynės atšauktos prieš 48 val. 50,-

 

Apie baudų skyrimą komandas informuoja LTF, vadovaujantis “2023 - 2024 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionato rungtynių ataskaita” (Priedas Nr.1) ir/ar rungtynių 1-ojo teisėjo gautu informaciniu  el-laišku.

Skirtą baudą komandos privalo sumokėti iki sekančių eilinių čempionato rungtynių. Komanda nesumokėjus baudos, netenka teisės toliau dalyvauti čempionate, kol bauda nėra sumokėta

 

 

 

Priedas Nr.3

 

ŽAIDĖJŲ SVEIKATOS TINKAMOS BŪKLĖS PATVIRTINIMAS DALYVAUTI LIETUVOS VYRŲ 
2023-2024 METŲ TINKLINIO ČEMPIONATE

1. Kiekvienas komandos žaidėjas privalo pasirašyti komandos paraiškos priede Nr.3 „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti tinklinio varžybose“. Žaidėjas, pasirašydamas nurodytame priede patvirtina ir garantuoja, kad jo sveikatos būklė yra tinkama dalyvauti tinklinio varžybose, žaidėjas dėjo pakankamas ir protingas pastangas, kad jo sveikatos būklė būtų patikrinta kompetentingų specialistų ir patvirtinta kompetentingų specialistų išvada, žaidėjo sveikatos būklė bus tinkama visą laikotarpį, kol jis dalyvauja lygos organizuojamose varžybose, žaidėjas, esant reikalui, reguliariai tikrinsis savo būklę, o jei paaiškės ar kils bent mažiausių abejonių, kad žaidėjas negali dalyvauti lygos organizuojamose varžybose, pats, savo iniciatyva nutrauks dalyvavimą lygos organizuojamose varžybose. Jei žaidėjo pareiškimai ir garantijos yra ar taps neteisingi, žaidėjas, sąmoningai ar dėl neatsargumo tikrindamasis sveikatos būklę nuslėps bet kokias aplinkybes, galinčias lemti žaidėjui neigiamas pasekmes ar dėl kurių žaidėjas nebūtų gavęs kompetentingų specialistų sprendimo dalyvauti varžybose, žaidėjas, pasirašydamas komandos paraiškos priede Nr.3 „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti Lietuvos vyrų 2023-2024 metų tinklinio čempionate“, patvirtina, kad pats savo valia prisiima visas galimas neigiamas pasekmes.
2. Komandos vadovas ar kitas komandos paraišką teikiantis asmuo užtikrina, kad visi paraiškoje nurodyti komandos žaidėjai yra pasirašę komandos paraiškos priedą Nr.3 „Žaidėjų sveikatos tinkamos būklės patvirtinimas dalyvauti Lietuvos vyrų 2023-2024 metų tinklinio čempionate“. Nurodytą priedą su komandos žaidėjų parašais komandos vadovas ar kitas komandos paraišką teikiantis asmuo privalo saugoti iki pat čempionato pabaigos ir esant lygos prašymui nedelsiant pateikti paraiškos priedo Nr.3 patvirtintą kopiją.
3. Čempionato organizatoriai neatsakingi už žaidėjų sveikatos būklę ir galimus jos sutrikimus varžybų metu. Žaidėjas organizatoriams pretenzijų neturės.

(žaidėjas ranka privalo įrašyti savo vardą, pavardę, adresą ir pasirašyti).

 

Eilės Nr.

Vardas

Pavardė

Adresas

Parašas

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Prisegtukai

Paraiška ir priedas Nr.1   908,71 KiB