Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: MG Volley vs Tinklinio inžinerija (3:1)

„Mažojoje taurėje“ – „MG Volley“ pergalė pirmojoje pusfinalio dvikovoje

„Mažojoje taurėje“ – „MG Volley“ pergalė pirmojoje pusfinalio dvikovoje

Balandžio 15-ąją Jono Žemaičio – Vytauto mokyklos daugiafunkciniame centre startavo Vyrų tinklinio lygos „Mažosios taurės“ batalijos. Pirmojoje pusfinalio akistatoje tarp aikštelės šeimininkų „MG Volley“ ir svečių „Tinklinio inžinerija“ ekipų, pergalę po 4-ių setų kovos šventė, bei serijoje iki 2-jų pergalių į priekį išsiveržė „MG Volley“.

„Mažosios taurės“ pusfinalis startavo sėkmingu svečių komandos žaidimu (4:7), tiesa „MG Volley“ greitai išlygino rezultatą (9:9), bei tuomet spurtavo 7:1, taip tvirtai perimdami iniciatyvą į savo rankas (16:10). Nors „Tinklinio inžinerija“ seto pabaigoje ir sugebėjo kiek sušvelninti savo atsilikimą (19:16), užtikrintai pirmosios rungtynių dalies pabaigoje žaidę aikštelės šeimininkai nepaliko klausimų kas stipresnis pirmajame susitikimo sete laimėdami jį (25:18).

Antrąją mačo dalį nežymiai geriau pradėjo „MG Volley“ (8:6), bet šį kartą ankstyvą spurtą organizavo jau svečių ekipa, jie pelnė 5 taškus be atsako, taip ne tik panaikindami 2-jų taškų deficitą, bet ir perimdami iniciatyvą (8:11). „MG Volley“ po paprašytos pertraukėlės sustabdė deficito augimą (11:14), bei vėl sužaidę kiek geresnę atkarpą išlygino seto rezultatą (16:16). Nors seto pabaiga, atrodė, jog bus įtempta ir sunkiai prognozuojama (20:21), „Tinklinio inžinerija“ laimėjo lemiamą antrosios rungtynių dalies atkarpą 1:4, bei rezultatu (21:25) triumfavo antrajame sete, taip išlygindami mačo rezultatą.

Po sėkmingos antrosios rungtynių dalies pabaigos, gerą žaidimo bangą „Tinklinio inžinerija“ atsinešė ir į trečiąjį setą (5:9). Tiesa aikštelės šeimininkams po paprašyto pasitarimo pavyko stabilizuoti situaciją, bei iš pradžių sušvelninti (10:12), paskui išlyginti rezultatą (15:15), o galiausiai ir patiems įgyti 3-jų taškų pranašumą (20:17). Nors svečiai jau po savo paprašytos pertraukėlės sugebėjo priartėti iki minimumo (22:21), „MG Volley“ pelnė gyvybiškai svarbius 2 taškus, taip atsidurdami per 1-ą tašką nuo pergalės (24:21). „Tinklinio inžinerija“ baltos vėliavos anksčiau laiko nekėlė, bei sugebėjo panaikinti 3 set point'us (24:24). Tačiau lemiamą žodį šiame sunkiai prognozuojamame sete galiausiai tarė „MG Volley“ lyderis Mantas Grinevičius, aikštelės šeimininkams dar kartą atsidūrus per tašką nuo pergalės sete (25:24), Grinevičius su vienu iš savo septynių šiandieną atliktų ACE'ų uždarė trečiąją rungtynių dalį (26:24).

Paskutiniame rungtynių sete aikštelės šeimininkai iškart šovė į priekį (5:0), tiesa paprašyta ankstyva „Tinklinio inžinerijos“ pertraukėlė leido svečiams atsigauti po patirto šalto dušo pačioje pradžioje (7:6). „MG Volley“ tuomet dar kartą sužaidė kiek geresnę atkarpą, bei šiek tiek atitrūko (13:10), o 3-jų taškų pranašumą išsaugojo ir vėlesnėse seto stadijose (16:13); (20:17), o stiprus ketvirtosios rungtynių dalies finišas (25:19), leido pergale pradėti „Mažosios taurės“ pusfinalio etapą.

Trečiąjį kartą šiame sezone savo šiandieninius varžovus pranokusi „MG Volley“ su „Tinklinio inžinerija“ atsakomąsias serijos rungtynes žais jau šį trečiadienį. Tuo tarpu kitoje „Mažosios taurės“ pusfinalio poroje tarp Kauno kolegijos ir „Smūgių departamento“ serijoje rezultatu 1-0 priekyje Kauno kolegijos tinklininkai

Puslapis peržiūrėtas: 413

Komentarai