Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Bellona vs Lietuvos sporto universitetas (3:1)

„Bellona“ po atkaklios kovos pergale pradėjo Moterų „Dailiosios“ lygos pusfinalį

„Bellona“ po atkaklios kovos pergale pradėjo Moterų „Dailiosios“ lygos pusfinalį

1-ąją gegužės dieną Kauno technikos profesinio mokymo centre buvo sužaistos Moterų „Dailiosios“ lygos pusfinalio serijos pirmosios rungtynės tarp aikštelės šeimininkių „Bellona“, bei svečių Lietuvos sporto universiteto komandų. Pergalę po keturių setų kovos iškovojo, bei serijoje iki 2-jų pergalių į priekį išsiveržė reguliariojo sezono nugalėtojos „Bellona“ tinklininkės.

Nors pirmąsias šios serijos pusfinalio rungtynes kiek geriau pradėjo Lietuvos sporto universitetas (2:5), aikštelės šeimininkės greitai stabilizavo situaciją išlygindamos rezultatą (7:7). Tuomet reguliaraus sezono nugalėtojoms pavyko laimėti atkarpą 8:4, taip perimant iniciatyvą į savo rankas (15:11), o seto pabaigoje turėtą pranašumą dar šiek tiek kilstelėti (21:15). Tiesa Lietuvos sporto universiteto komanda, po paprašytos trenerės Jolantos Simanavičienės pertraukėlės pelnė 5 taškus be atsako, taip savo atsilikimą sumažindamos iki minimumo (21:20). Lemiamoje pirmosios rungtynių dalies atkarpoje tikslesnės buvo „Bellona“ tinklininkės, svarbiausiu metu tiksliai žaidusios aikštelės šeimininkės su rezultatyviais Lauros Žlibinaitės smūgiais laimėjo permainingą pirmąją mačo dalį (25:22).

Antrosios rungtynių dalies starte kiek geriau startavo „Bellona“ (6:3) ir nors studentėms greitai pavyko atstatyti pusiausvyrą (8:8), aikštelės šeimininkės dar kartą sugebėjo atitrūkti į priekį (12:9). Lietuvos sporto universitetas ir vėl greitai sureagavo į varžovių spurtą, bei šį kartą ne tik išlygino rezultatą (13:13), bet sugebėjo ir pačios įgyti 3-ių taškų pranašumą (15:18). Tuomet vėl geresnę žaidimo bangą pagavusios aikštelės šeimininkės atsakė savo 5 taškais be atsako (20:18), bet kaip jau tapo būdinga šiam setui taškų serija atsakė ir svečių ekipa (20:22). Antrąjį setą sėkmingiau šį kartą uždarė jau Lietuvos sporto universitetas, studentės atlaikė aikštelės šeimininkių šturmą, išlygindamos rungtynių rezultatą (23:25).

Po gero antrojo rungtynių dalies finišo Lietuvos sporto universiteto komanda geriau pradėjo ir trečiąjį setą (5:9), bet kaip jau tapo būdinga šioms rungtynėms „Bellona“ greitai išlygino rezultatą (10:10). Nors antrojoje seto dalyje aikštelės šeimininkėms pavyko kiek atitrūkti (17:14), tačiau svečių ekipa iš pradžių išlygino rezultatą (17:17), o „Bellonos“ situacijos nepataisė ir sukviestas komandos pasitarimas (17:20). Seto kulminacija buvo sunkiai prognozuojama, iš pradžių studentės buvo atsidūrusios per tašką nuo pergalės sete (23:24), bet šaltus nervus išlaikiusios aikštelės šeimininkės galiausiai sugebėjo laimėti atkaklų trečiąjį susitikimo setą (27:25).

Paskutinė rungtynių dalis prasidėjo lygia kova (8:8); (10:10) ir nors atrodė, jog laukia dar vienas dramatiškas setas (14:14), kadangi ir antrojoje seto dalyje, nei vienai komandai nepavyko atitrūkti į priekį (17:17), vienos iš Moterų „Dailiosios“ lygos favoričių rungtynes užbaigė pelnydamos 6 taškus iš eilės (19:18); (25:18), taip užtikrintai laimėdamos paskutine tapusią rungtynių dalį.

Tai buvo jau 3-oji „Bellonos“, bei Lietuvos sporto universiteto komandų akistata šiame Moterų „Dailiosios“ lygos sezone. Kol kas tiek abu kartus reguliariajame, tiek dabar atkrintamųjų etape stipresnės buvo „Bellonos“ tinklininkės. Pirmąjį kartą savo šiandienines varžoves Lietuvos sporto universiteto ekipa galės pabandyti pranokti jau artėjančia savaite, kuomet vyks atsakomasis šio pusfinalio susitikimas.

Puslapis peržiūrėtas: 610

Komentarai