Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Raudondvaris 2 vs NUTPA (3:2)

„Raudondvaris 2“ trečią kartą šiame sezone pranoko „NUTPA“ ekipą

„Raudondvaris 2“ trečią kartą šiame sezone pranoko „NUTPA“ ekipą

Sausio 22-ąją 18:30val. Kauno technikos profesinio mokymo centre, įvyko MIX lygos turnyrinės lentelės kaimynų dvikova tarp aikštelės šeimininkų „Raudondvaris 2“ ir svečių „NUTPA“ komandų. Pergalę po permainingos penkių setų kovos iškovojo aikštelės šeimininkų „Raudondvaris 2“ ekipa.

Susitikime kiek geriau startavo aikštelės šeimininkų statusą turėję „Raudondvaris 2“ tinklininkai (10:7), tiesa situacija kardinaliai pasikeitė kuomet rezultatas buvo (11:8), „NUTPA“ pelnė devynis taškus be atsako, bei taip tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas (11:17). Tačiau „Raudondvaris 2“ baltos vėliavos nekėlė ir greitai stabilizavo situaciją, bei atstatė lygybę sete (20:20). Nors „NUTPA“ buvo kiek arčiau pergalės pirmojoje rungtynių dalyje (22:23), paskutinius tris seto taškus pelnę aikštelės šeimininkai galiausiai laimėjo permainingą pirmąją mačo dalį (23:25).

Sėkmingai pirmąją rungtynių dalį užbaigę „Raudondvaris 2“ gerą žaidimo bangą perkėlė ir į antrąją susitikimo dalį (8:3), anksti įgytą pranašumą aikštės šeimininkai išlaikė praktiškai visą antrąjį setą (13:6); (16:10); (19:12). „NUTPAI“ buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki trijų taškų (20:17), bet ir vėl galingai finišavę „Raudondvaris 2“ užtikrintai laimėjo ir antrąją mačo dalį (25:18).

Trečiosios susitikimo dalies pradžia buvo išskirtinė šių rungtynių kontekste, kadangi nei viena komanda nesugebėjo ryškiau atitrūkti į priekį, o rezultatas dažnu atveju buvo lygus (5:5); (9:9); (12:12). Esminis lūžis šiame sete įvyko kuomet rezultatas ir vėl buvo lygus (14:14), tuomet svečiai laimėjo atkarpą 1:8, bei perėmė iniciatyvą (15:22), bei nepaliko klausimų kas stipresnis trečiojoje rungtynių dalyje ją laimėdami (17:25).

Savo sėkmingą žaidimą „NUTPA“ pratęsė ir ketvirtojoje mačo dalyje (3:7), tiesa aikštelės šeimininkai nepaleido savo varžovų toliau į priekį (6:9) ir patys sužaidę kiek geresnę atkarpą sugebėjo atstatyti pusiausvyrą sete (13:13). Svečiai dar kartą organizavo pabėgimą nuo „Raudondvario 2“ komandos (16:19) ir seto pabaigoje įgijo ir keturių taškų persvarą (17:21). Tuomet vaizdas aikštelėje pasikeitė kardinaliai aikštelės šeimininkai sugebėjo žaibiškai ne tik panaikinti keturių taškų deficitą, bet ir patys įgyti dviejų taškų persvarą (23:21), bei taip per du taškus atsidurti nuo pergalės. Tačiau vaizdas šiame permainingame sete dar kartą pasikeitė po paprašytos „NUTPA“ pertraukėlės svečiai finišavo pelnydami keturis taškus be atsako, be taip laimėdami sunkiai nuspėjama ketvirtąją rungtynių dalį (23:25).

Lemiamoje mačo dalyje intriga net nekvepėjo, „Raudondvaris 2“ nuo pat pradžių šovė į priekį (8:2) ir galingai finišavę (15:5) trečiąjį kartą šiame sezone įrodė savo pranašumą prieš „NUTPOS“ komandą. „Raudondvario 2“ komandai tai buvo penktoji pergalė per devynis susitikimus, tuo tarpu „NUTPA“ per tokį patį rungtynių kiekį savo sąskaitoje turi tris laimėjimus.

Puslapis peržiūrėtas: 1046

Komentarai